Újra indulhat a Tour de France-on a legendás brit kerékpáros

cycling TOPSHOTS Horizontal
Stage winner Team Deceuninck Quickstep's Mark Cavendish of Great Britain wearing the best sprinter's green jersey celebrates as he crosses the finish line at the end of the 10th stage of the 108th edition of the Tour de France cycling race, 190 km between Albertville and Valence, on July 06, 2021. (Photo by Philippe LOPEZ / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem zárkózik el a 34 szakaszsikerrel társrekorder Mark Cavendish részvételétől a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen a Quick-Step Alpha Vinyl csapatvezetője.

Patrick Lefevere erről a belga Nieuwsbladnak nyilatkozott azt követően, hogy a 36 esztendős brit sprinter mezőnybefutóban megnyerte az Egyesült Arab Emírségek körversenyének második szakaszát hétfőn.

idézte a cyclingnews szakportál a belga csapat elsőszámú emberét.

"Nem vagyok Madame Soleil" - utalt a korábbi népszerű francia asztrológusra Lefevere. - "Addig még annyi minden történhet, elég az elmúlt esztendőre gondolni."

Mark Cavendish tavaly fantasztikusan versenyzett a Tour de France-on Forrás: AFP/Philippe Lopez

Az országúton 2011-ben, pályán pedig háromszor világbajnok Cavendish tavaly az utolsó pillanatokban beugróként került be a Tour de France-on szereplő sorba, majd négy szakaszsikert aratott,

ezzel 34 etapgyőzelemmel utolérte a francia körverseny örökrangsorának élén a legendás belga Eddy Merckxet, nem mellesleg megszerezte a legjobb sprintert illető zöld trikót.

Az elmúlt hetek nyilatkozatai és médiaértesülései alapján úgy tűnt, hogy a Quick-Step Alpha Vinyl kiváló sprinterei közül Fabio Jakobsent viszi a július 1-jén Koppenhágából rajtoló francia körversenyre, Cavendish szereplését pedig a Giro d'Italián valószínűsítették, amelynek első három szakaszát Magyarországon rendezik. A holland bringás kiválóan kezdte az idényt, a valenciai és az algarvei körversenyen egyformán két győzelmet aratott, és mindkét viadalon első helyen végzett a pontversenyben. Cavendish az első idei megmérettetésén, az ománi körversenyen egy etapsiker mellett egy második helyet zsebelt be.