Vágólapra másolva!
Gálfi Dalma bejutott a nyolcaddöntőbe hétfőn a rabati 251 ezer dollár (90 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornán.

A világranglistán 98. játékos a nyitókörben a norvég Ulrikke Eikerivel találkozott, aki a 275. helyen áll, és 29 évesen még sosem járt a top 200-ban. Első összecsapásukon a balatonfüredi játékos 2:0-lal kezdett, de ellenfele utolérte őt, ám innentől már csak a 23 éves magyar nyert gémet, és mivel ellenfele szettlabdánál beütötte a harmadik kettős hibáját, 32 perc elteltével játszmaelőnyben volt.

Gálfi - aki tavaly júliusban Budapesten nyerte élete első WTA-főtáblás meccsét - a második felvonásban 2:2-nél elvesztette az adogatását, majd ápolást kért a jobb vállára. További három brék következett, majd 5:5 után az ötszörös magyar bajnok Bukta Ágnes tanítványa sorozatban nyolc labdamenetet hozva eldöntötte a találkozót, amely 1 óra 31 percig tartott.

Gálfi Dalma már a nyolcaddöntőben a rabati tenisztornán Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Recep Sakar

Gálfira a 16 között a hetedik kiemelt holland Arantxa Rus (76.) vár.

Marokkóban még két top 100-as magyar szerepel, kedden az ötödik kiemelt Bondár Annára (67.) a selejtezőből érkezett olasz Cristana Ferrando (261.), míg Udvardy Pannára (88.) a francia Clara Burel (95.) vár.

Eredmény:
1. forduló (a 16 közé jutásért):
Gálfi Dalma-Ulrikke Eikeri (norvég) 6:2, 7:5