Nyolc magyar tornász lesz ott a világkupa-sorozat eszéki mezőnyében

Bácskay Csenge torna
Hungary's Csenge Maria Bacskay competes in the floor event at the women's all-around final during the Artistic Gymnastics World Championships at the Kitakyushu City Gymnasium in Kitakyushu, Fukuoka prefecture on October 21, 2021. (Photo by Philip FONG / AFP)
Vágólapra másolva!
Négy férfi és négy női tornász képviseli a magyar színeket csütörtöktől vasárnapig a challenge világkupasorozat eszéki állomásán.

A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint a férfiaknál Balázs Krisztián korláton, nyújtón és lólengésen, Dobrovitz Ádám gyűrűn, ugrásban és nyújtón, Mészáros Krisztofer lólengésen, talajon és korláton, Tomcsányi Benedek pedig ugrásban, gyűrűn és talajon indul.

nyilatkozta Kovács István, a férfi válogatott szövetségi kapitánya.

A nőknél Bácskay Csenge ugrásban, Makai Lilla felemáskorláton és gerendán, Szujó Hanna ugrásban és talajon, Székely Zója pedig felemáskorláton, gerendán és talajon szerepel majd.

Bácskay Csenge is rész vesz a challenge világkupasorozat eszéki állomásán Forrás: AFP/Philip Fong

Draskóczy Imre, a női csapat szövetségi kapitánya elmondta, az előző állomáshoz képest teljesen másik négyfős kerettel vesznek részt a horvátországi világkupán.

magyarázta. Hozzátette, ez azért fontos, mert az augusztusi, müncheni Európa-bajnokságra a nemzetközi versenyeken elért eredmények alapján, jelölés útján alakítják ki a csapatot.

Csütörtökön és pénteken a selejtezőket, szombaton és vasárnap pedig a szerenkénti döntőket rendezik majd Eszéken.