Minden bizonnyal utolsó nagy tornájára készül Serena Williams

Horizontal
(FILES) In this file photograph taken on June 6, 2015, US Serena Williams celebrates with the trophy following her victory over Czech Republic's Lucie Safarova after the women's singles final match of the Roland Garros 2015 French Tennis Open in Paris. - US tennis great Serena Williams announced on August 9, 2022, that "the countdown has begun" to her retirement from the sport. "There comes a time in life when we have to decide to move in a different direction," the 40-year-old 23-time Grand Slam winner said in a post on Instagram. (Photo by Kenzo TRIBOUILLARD / AFP)
Vágólapra másolva!
Serena Williams a Vogue magazinban jelentetett meg egy cikket, amiben arról ír, hogy a US Open után minden bizonnyal már nem a tenisz tölti majd ki a napjait, hanem fontosabb dolgokkal lesz elfoglalva.

A 40 éves sportoló arról beszélt, nem szereti a visszavonulás szót, de közben visszaszámlálásról beszél, és arról, hogy még meghajtja a következő pár hetet. Williams Wimbledonban tért vissza hosszú sérülése után, most pedig a US Openre készül.

Serena Williams a 2015-ös Roland Garros győzteseként Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

„Sajnos Wimbledonban még nem álltam készen, nem tudom, a US Openre milyen állapotban leszek, de megpróbálom. Tudom, hogy sok szurkoló arról ábrándozott, hogy Londonban elérem Margaret Court rekordját (neki van 24 Grand Slam-elsősége, de az open érában Williams a legeredményesebb női versenyző), New Yorkban le is hagyom. Szép fantázia, de nem készülök nagy fináléra, egy utolsó nagy pillanatra.

A szüleimmel sem beszéltem erről, mintha nem is lenne igaz addig, amíg hangosan ki nem mondjuk. Ha csak rá gondolok, sírnom kell. Tudom, hogy sokan izgatottan várják a saját visszavonulásukat, remélem, egyszer én is ezt érzem majd" – írta Serena, aki 1999-ben, 17 évesen nyert először a US Openen. Ezt követte hét-hét siker Wimbledonban és Melbourne-ben, három Roland Garros és összesen hat US Open.

Serena Williams várhatóan a US Open után visszavonul Forrás: NurPhoto via AFP/Image Press Agency/NurPhoto/Image Press Agency

Legutóbb 2017-ben, Ausztráliában nyert Grand Slamet, amikor nyolchetes terhes volt. Serena újabb gyereket szeretne, de már nem úgy, hogy közben versenyszerűen sportol.