Vágólapra másolva!
Március első hétvégéjén különleges erőfelmérő vár Juhász Péterre. A mádi erősember a legendás erősportszemle, az Arnold Classic programjában versenyez majd a világ legerősebb tűzoltója címért.

"Tavaly későn kaptunk információt a versenyről, de már akkor megfogadtam, minden követ megmozgatok majd azért, hogy idén elutazhassak Ohióba. Ehhez a tervhez a szponzoraim is megadtak minden támogatást,

– árulta el a Prémium Média & Sport Management érdeklődésére Juhász Péter.

Juhász Péter óriási súlyokat mozgat meg Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

A versenyszámok kimondottan kedveznek neki, így komoly tervekkel utazik el Columbusba.

"Az előző évi versenyről látott videókból és a nevezési listából tudok kiindulni: az idehaza megszokottnál kisebb súlyokkal, inkább a robbanékonyságra, mozgékonyságra építő megmérettetésre számítok.

A többszörös magyar bajnok erősember – aki tavaly évtizedek óta nem látott remek magyar teljesítményt elérve bejutott a Strongman Champions League (Bajnokok Ligája) törökországi Alanyában rendezett nagydöntőjébe és ott hatodik lett – ugyan a felkészülés elején jár, így is kicsattanó formában érzi magát.

"Novemberben úgy terveztem nyolc-tíz nap szünetet tartok, ez aztán egy kisebb betegség miatt majdnem egy hónapra nyúlt. Sosem hagytam ki ennyi időt, éppen ezért aggódtam kicsit, de most úgy érzem, jól sült el a dolog. Az első két-három edzést kellett valahogy »túlélni«, most viszont még jobb állapotban is érzem magamat, mint egy éve ilyenkor" – mesélte.

Nagy álmát váltja valóra az Arnold Classicon való szerepléssel Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

Mindezt hamarosan bizonyíthatja is, mivel két hét múlva kezdetét veszi a 2023-as versenyszezon, méghozzá a téli országos bajnoksággal.

„Ilyenkor már csak a hideg időjárás és az idény eleji óvatosságból is kisebb súlyokkal, a szokásostól valamelyest eltérő számokban szoktunk versenyezni. Igyekszem úgy tekinteni rá, mint egy jó mérőpont, egy visszaigazolás, az eddig elvégzett munkáról.

Biztos vagyok benne, amint elkezdődik az első szám, mindenki mindent elkövet majd azért, hogy a másik előtt végezzen" – tekintett előre Juhász.

A versenynaptár további része egyelőre szervezés alatt áll, ami biztos, a Tiszaújvárosban tűzoltóként dolgozó sportoló szeretne a korábbiaknál is nagyobb hangsúlyt fektetni a nemzetközi megmérettetésekre és a Bajnokok Ligája-szereplésre. Ugyanakkor a korábban többször megnyert Prémium Ligakupa-sorozatban is odatenné magát, hogy két ezüstérmet hozó esztendő után végre ezt a trófeát is visszahódítsa.

Pontosan erre az elszántságra lesz szüksége a világ legjobbjai között Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

A március első hetében – több mint tízezer nehézatléta részvételével – rendezett Arnold Classicon Juhász Péter mellett legalább két magyar még biztosan ott lesz: Bordás Dorina és Deli Tamás bothúzásban képviseli majd hazánkat.

A testépítőként, majd filmsztárként világsztárrá váló, később Kalifornia állam kormányzójaként sikeres politikusi karriert is építő Arnold Schwarzenegger először 1970-ben járt Columbusban, amikor Jim Lorimer meghívta a "szakmában" már nevet szerző osztrák fiatalembert, hogy vegyen részt a súlyemelő világbajnokság kísérő programjaként megrendezett Mr. World profi testépítőversenyen. Schwarzenegger megnyerte a versenyt (és vele járó ezer dollárt), és megígérte Lorimernek, hogy egyszer együtt hoznak tető alá egy nagy versenyt Columbusban. Ez lett az egy estés profi testépítőversenyként indult Arnold Classic, ami mára egy három teljes napot (2023. március 3-5.) lefedő, idén már több mint 50 sportágat és 15000-nél is több indulót felvonultató hatalmas erősport fesztivállá nőtte ki magát. Az idei lesz a 35. verseny, amelyik talán minden korábbinál hatalmasabb lesz.