Djokovic előtt megnyílhat az út a US Open-részvétel felé

Novak Djokovic tenisz  US Open
Novak Djokovic of Serbia returns the ball against Daniil Medvedev of Russia in the second set of the Men's Singles final match at the USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York, on September 12, 2021. (Photo by Kena Betancur / AFP)
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, két év után idén visszatérhet a US Openre Novak Djokovic, a szerbek 22-szeres Grand Slam-győztes teniszezője, miután az Egyesült Államok enyhít a pandémia miatt elrendelt korlátozásokon.

A volt világelső 2021-ben versenyezhetett legutóbb New Yorkban, akkor kikapott a döntőben az orosz Danyiil Medvegyevtől.

Tavaly nem lehetett ott a mezőnyben, mert nem oltatta be magát a koronavírus ellen, ami pedig 2021. november 8. óta kötelező feltétele a külföldiek beutazásának. Hasonló okból tavaly, az Australian Openen sem indulhatott és idén Indian Wellsben, illetve a most zajló miami tornán sem vehetett részt, mert bár külön engedélyért folyamodott, nem kapta meg.

A héten az amerikai szenátus arra szavazott, hogy szüntessék meg a 2020 márciusa óta érvényben lévő vészhelyzetet, a javaslat már csak Joe Biden jóváhagyására vár. Amennyiben az elnök aláírja a dokumentumot - amely valószínűsíthető -, a 35 éves Djokovic ott lehet az év utolsó GS-tornáján, amely augusztus 28-án kezdődik.