Vágólapra másolva!
A tavaly januárban tragikus hirtelenséggel meghalt olimpiai bajnok tornász, Csollány Szilveszter edzője, Vereckei István megható történetet mesélt egykori tanítványáról. Akkor is tartották a kapcsolatot, amikor már nem együtt dolgoztak.

A Ripost információi szerint Vereckei István a gyáli otthonában tartott baráti összejövetelen beszélt arról, hogy minden nap gondol Csollány Szilveszterre, akivel akkor is tartották a kapcsolatot, amikor már dolgoztak együtt.

"Szilas nagyon hiányzik. Nincs nap, hogy ne gondolnék rá. Természetesen már a közös munka előtt ismertük egymást. Olyan kis bika gyerek volt fiatalon, görbe lábakkal... akkor persze, még nem gondoltam, hogy ekkora bajnok lesz belőle. De, amint jobban megismerkedtünk, egyre közelebb kerültünk egymáshoz, baráti lett a kapcsolatunk.

Csollány Szilveszter és egykori edzője, Vereckei István Forrás: m4sport.hu

Büszke vagyok, hogy az edzője lehettem, olimpiát nyert, világsztár lett, de megmaradt egy jó embernek. Nem akarok a haláláról beszélni, inkább egy aranyos történetet mondanék el. Szilveszter Izlandon dolgozott, és onnan hívott fel telefonon.

Először azt hittem, szakmai tanácsért keres, de meglepetésemre receptet kért, mert szerette volna megvendégelni a helyieket egy jó, magyaros halpaprikásra. Elmondtam neki a tutit, de kicsit féltem is, mert Szilas nem volt egy konyhatündér.

Nálam, itt Gyálon, is bejelentkezett erre a bulira egykoron, hogy majd ő segít a kaja elkészítésében, de maradjunk annyiban, a főzés elmaradt... S, hogy milyen lett az izlandi halpaprikás? Arról soha nem beszélt, pedig többször is rákérdeztem. Mondtam is neki, Szilveszter, maradj a gyűrűnél, a fakanalat hagyd meg nekem..." - emékezett vissza Vereckei.