Botrány Wimbledonban: két meccset is tönkretettek a pályára berohanó tüntetők - videó

tennis Horizontal
A Just Stop Oil demonstrator is escorted out of court 18 after disrupting the women's singles tennis match between Australia's Daria Saville and Britain's Katie Boulter on the third day of the 2023 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 5, 2023. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
A Wimbledoni teniszbajnokság szerdai játéknapján a pályára berohanó tüntetők három órán belül két mérkőzésen is alapos felfordulást okoztak.

Az olajvállalatok ellen tüntető huligánok először délután 2 óra körül rohamozták meg a 18-as pályát, és a gyepszőnyegen konfettit és puzzle-darabokat szórtak szét. A következő "támadásra" délután fél 5-kor került sor ugyanezen a pályán: ekkor egy Just Stop Oil (Állítsátok meg az olajat) feliratú pólóban egy 66 éves férfi, William John Ward zavarta meg a játékot, aki narancssárga konfettit szórt szét a gyepen.

Az olajvállalatok ellen tüntető idős férfi narancssárga konfettit szórt a pályára Forrás: AFP/Glyn Kirk

Az idős tüntetőt azonnal elfogták a biztonságiak, majd a britek sztárteniszezője, Katie Boulter az ellenfelével együtt segített eltakarítani a pályáról a szemetet.

Forrás