Kiderült, mikor tér vissza Milák Kristóf

MILÁK Kristóf
Róma, 2022. augusztus 16. A későbbi győztes Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillangóúszás döntője után a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 16-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A fukuokai vizes világbajnokságot Milák Kristóf kihagyta, így már soha nem derül ki, hogy a magyar úszósport jelenlegi legnagyobb klasszisa Budapest után Japánban is képes lehetett volna-e az újabb duplázásra. Az olimpiai bajnok sportoló edzője, Virth Balázs elárulta, milyen időpontban állapodtak meg Milák visszatérését illetően.

"Egy olyan kvalitású úszónak, mint amilyen Kristóf, aki olimpiai rekordot javítva lett aranyérmes Tokióban, rá egy évre pedig a saját világcsúcsát felülmúlva világbajnok Budapesten, másszóval aki a magyar úszósport zászlóshajósa, annak csak tiszteletben tartani és elfogadni lehet a döntését, még ha azzal

nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak a Fukuokából kedden hajnalban hazatért Virth Balázs, aki nem titkolja, hogy mostanában nem keresik egymást Milákkal, csak a közösségi csoportjukat használják üzenetek váltására, de ebben szerinte nincs semmi kivetni való.

Milák Kristóf kihagyta a fukuokai világbajnokságot Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az olimpiai bajnok klasszis edzője elárulta, mikor térhet vissza Milák és állhat újra edzésbe.

"Találgatásokra vagy mások feltételezéseinek a cáfolatára semmiképpen sem vállalkoznék, sőt, nagy titkaim sincsenek.

mondta befejezésül Virth Balázs.

Maga az érintett a MOL Pályán Kívül című podcastjében beszélt többek között a jövőjéről, és arról is, miért érezte úgy, hogy pihenésre van szüksége.

Szeretnék egy kicsit magamra koncentrálni, és élvezni azokat a dolgokat, amik érdekelnek, például a gasztronómia" - mondta Milák, aki úgy érzi, három-négy olimpiai aranyérem még van benne.

A Milák Kristóffal való teljes beszélgetés a MOL Pályán Kívül című podcastjében, a linkre kattintva tekinthető meg.