Vágólapra másolva!
A 21 éves Fiona Crawley karrierje során először jutott fel egy Grand Slam-torna főtáblájára, ám miután búcsúzott az amerikai nyílt teniszbajnokság első fordulójában, kiderült, hogy a megkeresett pénzét nem tarthatja meg egy egyetemi szabály miatt.

A North Carolina Tar Heels klubban játszó amerikai egyetemista a selejtezőben Babos Tímeát is legyőzve, három meccset nyerve jutott fel a 128-as főtáblára, ahol ugyan két játszmában kikapott Anasztaszija Pavljucsenkovától, így is hatalmas sikert ért el, amivel 81500 dollár is társult.

Legalábbis társult volna, Crawley ugyanis az amerikai NCAA (Nemzeti Egyetemi Sportolók Szövetsége) tagja, és a szervezet szabályai szerint a tagok csak akkor tarthatnak meg egy pénzdíjat, ha az nem haladja meg egy éven belül a 10 000 dollárt. Az amerikai teniszező így

döntés előtt állt: vagy elveszíti a 81500 dollárt, vagy kilép az NCAA-ből,

aminek azonban komoly következményei (például az ösztöndíj elvesztése és akár az egyetemről való elbocsátás) lettek volna a pályafutását illetően. Crawley végül a pénzről mondott le.

– mondta Crawley a The News & Observernek. – Furcsának tartom, hogy az amerikaifutballisták és kosárlabdázók milliókat keresnek különböző ügyletekkel, én viszont nem tudom megtartani azt a pénzt, amiért annyit dolgoztam."