Vágólapra másolva!
Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívó Algírban, míg Koch Máté világbajnok párbajtőröző Bernben nyert bronzérmet a szombati vívó világkupa-versenyeken.

A hazai szövetség beszámolója szerint Szilágyi a szezonnyitó viadalon könnyed győzelmekkel jutott el a negyeddöntőig, ahol az olasz Luca Curatolit verte 15-12-re, majd a döntőbe jutásért mindössze egy asszóval maradt alul a francia Bolade Apithy-vel szemben. A világ- és Európa-bajnok magyar klasszis ezzel megszerezte 49. érmét a sportág nagy versenyein.

Apithy nemcsak Szilágyinak okozott kellemetlenséget, ugyanis a legjobb 64-ben a kiemelt Szatmári Andrást búcsúztató Rabb Krisztián sem bírt a későbbi aranyérmessel, így végül 16. lett. Horváth Gergő egy győztes és egy vesztes mérkőzéssel, Gémesi Csanád a főtáblán egy vereséggel zárt Algírban.

A 24 éves Koch Bernben állt pástra, ahol kazah, kanadai, majd észt riválisát felülmúlva jutott be a legjobb nyolc közé, melyben a japán csapattal olimpiai bajnok Minobe Kazujasut győzte le 15-13-ra. Az elődöntőben pedig svájci Lucas Malcotti fordított ellene, így a Vasas vívója 15-11-re kikapott és bronzérmesként zárt.

Siklósi Gergely az első körben 12-8-ra is vezetett a hazai pályán versenyző Max Heinzer ellen, aki egyenlített, majd a döntő tust is beadta a hosszabbításban, így a vb-győztes Siklósi, Andrásfi Tiborhoz és Osman-Touson Maruánhoz hasonlóan egy vereséggel búcsúzott.

A legnanói női párbajtőr vk-n Kun Anna kézműtétje miatt bal kézzel vívott, de nem sikerült a bravúr és a továbbjutás. Muhari Eszter viszont olaszt, majd amerikait felülmúlva a legjobb 16-ban találta magát, ahol egyetemi riválisa, a szintén amerikai Guzzi Vincenti állította meg.

Vasárnap a férfi és a női csapatversenyeket rendezik a vk-állomásokon, a magyarok közül két világbajnok - női kardban Battai Sugár, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca, valamint a férfiaknál Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron - és férfi párbajtőrben az Eb-győztes Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítás is megméretteti magát. A magyar hölgyek párbajtőr csapata azonban Kun Anna nélkül áll fel (Büki Lili, Dékány Kinga, Muhari Eszter, Wimmer Dorina).