Vágólapra másolva!
Valkusz Máté és Gálfi Dalma is sikerrel vette a selejtező első fordulóját az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Marozsán Fábián visszalépett párosban az aucklandi keménypályás férfi tenisztornán.

Valkusz és Gálfi nyert a selejtezőben

Az eredeti tervek szerint hétfőn rajtolt volna el az év első Grand Slam-tornájának kvalifikációja, ám a melbourne-i esőzések miatt a szervezők törölték az aznapi programot.

Valkusz Máté is továbbjutott Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Keddre kisütött a nap, és Gálfi Dalma (141.) 29. kiemeltként az orosz Szofija Lanszerével (202.) találkozott, akitől kikapott novemberben Pozsonyban. Ezúttal sem indult jól a meccs (3:6) a magyar szövetség beszámolója szerint, bár minimális volt a különbség a két játékos között, a balatonfüredi játékos fogadóelőnyhöz jutott 3:5-nél, de nem tudott visszabrékelni.

A folytatásban már ő irányított, és 6:4, 6:2-vel fordított, a meccs 2 óra 9 percig tartott.

Nem sokkal később Valkusz Máté (204.) a tajvani Vu Tung-lin (158.) ellen lépett pályára. A magyar ledolgozta korai brékhátrányát (1:2), majd a rövidítésben már hengerelt (7-0). A második szettben gyorsan 5:1 lett az állás, de elsőre nem sikerült befejezni a mérkőzést adogatóként.

Aztán 5:4-nél Valkusz nyugodtabban, koncentráltabban állt oda szerválni, és pontot sem veszítve zárta le az 1 óra 53 perces csatát.

Bondár Anna (118.) a folytatásban 11. kiemeltként a tajvani Hszie Szu-vejjel csap össze (717.).

Szerdán Babos Tímea (192.) első ellenfele a lett Darja Semenistaja (144.) lesz, míg Udvardy Pannára (160.) a holland Arianne Hartono (152.) vár, akivel tavaly kétszer is kikapott. Piros Zsombor (109.) az olasz Andrea Pellegrinóval (156.) száll szembe.

A főtábla vasárnap rajtoló küzdelmeiben Fucsovics Márton és Marozsán Fábián alanyi jogon szerepel.

Eredmények, selejtező, 1. forduló:
Valkusz Máté - Vu Tung-lin (tajvani) 7:6 (7-0), 6:4
Gálfi Dalma (29.)-Szofija Lanszere (orosz) 3:6, 6:4, 6:2

Marozsánék visszaléptek párosban

Marozsán Fábián visszalépett párosban a 661 500 dollár (232 millió forint) összdíjazású aucklandi keménypályás férfi tenisztornán.

Marozsán Fábianék visszaléptek párosban Forrás: MTI/EPA/Vaszil Donev

A világranglistán 65. játékos egyesben hétfőn bravúrral mutatkozott be Új-Zélandon, mivel 6:4, 6:7, 7:6-ra legyőzte az ATP-rangsor 6. helyén is megfordult francia Gael Monfilst.

Párosban a német Sebastian Ofnerrel az oldalán nevezett, keddi ellenfelük a francia Sadio Doumbia és Fabien Reboul lett volna, de Marozsánék jelezték, hogy nem lépnek pályára.

Szerdán egyesben kőkemény ellenfél vár az Australian Open jövő heti főtáblás küzdelmeire készülő Marozsánra az első helyen kiemelt amerikai Ben Shelton személyében, aki 16. a világranglistán.