Sérülten is hőssé vált a tinédzser Novak Djokovics ellen az Australian Openen - videó

Australian Open, Novak Djokovics, Dino Prizmic
Serbia's Novak Djokovic (front) gestures as Croatia's Dino Prizmic (back) receives treatment during their men's singles match on day one of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 14, 2024. (Photo by WILLIAM WEST / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
A címvédő és világelső Novak Djokovics a 18 éves horvát Dino Prizmic elleni négyszettes győzelemmel bejutott a második fordulóba az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A tavaly junior Grand Slam-bajnok Dino Prizmicet a mérkőzés elején többször is ápolni kellett. Ennek ellenére négyórásra sikerült nyújtania a meccset, a második játszmában rövidítésben nyerni is tudott, a harmadik szettben brékelőnyben is volt, és Djokovicsnak csak a hetedik mérkőzéslabdáját sikerült kihasználnia ellene. A melbourne-i közönség végig szurkolt, majd a levonulásakor állva tapsolt Prizmicnek.

Prizmicet (a földön) a meccs első felében többször ápolni kellett Forrás: AFP/William West

Djokovics már 29 meccses győzelmi sorozatnál jár az AO-n

A 24-szeres Grand Slam-győztes Novak Djokovics már 10 alkalommal győzött az Australian Openen, ahol legutóbb 2018-ban veszített mérkőzést. A szerb világelső a második és a harmadik játszmában önmagához képest kifejezetten gyengén teniszezett, de a meccs hajrájában kihasználta az ellenfele fáradtságát, és taktikus játékkal végül nyerni tudott. A találkozót követően maga Djokovics is magasztalta a feleannyi idős ellenfelét.

Djokovics a második fordulóban ausztrál játékossal, Alexei Popyrin vagy Marc Polmans ellen mérkőzik meg.