Vágólapra másolva!
Az amerikai Lindsay Davenport remek játékkal, könnyedén győzte le a francia nyílt teniszbajnokság idei győztesét, az orosz Anasztaszja Miskinát a San Diegóban rendezett, 1,3 millió dollár összdíjazású női torna döntőjében. Torontóban is volt amerikai a döntőben, Andy Roddick azonban nem örülhetett a végén, mert a világelső Roger Federer két játszmában legyőzte.

A negyedikként rangsorolt Davenport sorozatban a harmadik tornagyőzelmét aratta, múlt vasárnap Los Angelesben, egy héttel korábban pedig Stanfordban diadalmaskodott. A harmadik helyen kiemelt orosz teniszező ezúttal nem volt képes komoly ellenállást kifejteni, a találkozó ugyanis mindössze 47 percig tartott.

"Elnézést kérek, hogy nem tudtam megfelelően küzdeni, de nagyon fáradt voltam" - mondta Miskina, utalva arra, hogy az elődöntőben 2 óra 28 percet töltött a pályán honfitársa, Vera Zvonarjova ellen.

"Régen volt már, hogy ehhez hasonló szép nyarat éltem meg" - adott kifejezést viszont örömének Davenport, aki idei ötödik, pályafutása 43. tornagyőzelmének begyűjtésével a második helyre lépett előre a világranglistán.

WTA-torna, San Diego (1,3 millió dollár, kemény pálya), döntő:
Davenport (amerikai, 4.) - Miskina (orosz, 3.) 6:1, 6:1

A torontói tornán a világelső és első kiemelt Federer a vártnál talán könnyebben, két játszmában győzött a címvédő Roddick ellen, akinek így nem sikerült visszavágnia az idei wimbledoni torna fináléjában elszenvedett vereségért.

ATP-torna, Toronto (2,56 millió dollár, kemény pálya), döntő:
Federer (svájci, 1.) - Roddick (amerikai, 2.) 7:5, 6:3