Egy pálya erejéig tudták csak megszorongatni a világelsőt

BLAST ESPORT
Vágólapra másolva!
Hosszú várakozás után végre elindult a BLAST Premier Spring Finals, ahol ugyan melyik más csapattal, ha nem a friss IEM Summer bajnok és a világranglistát uraló Gambit meccsével nyitották volna meg a versenyt. Ráadásul ellenfelük is az az Evil Geniuses volt, akikkel az IEM Summer alkalmával kétszer is találkoztak. Elsőnek az EG tudott győzedelmeskedni, másodjára viszont már a Gambit volt az erősebb, akárcsak kedden.

Gambit vs Evil Geniuses

Pedig sokáig úgy tűnt, hogy az EG ismét csodát tehet. Legerősebb pályájukon, Infernon kezdődött az összecsapás, ahol az EG meg is mutatta, hogy miért kell tőlük félni. A teljes játékidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok, gyakorlatilag az egész meccsen egyszer sem fordult elő olyan, hogy bármelyik csapat kettőnél több körrel tudott volna vezetni. A rendes játékidőben nem is bírtak egymással, kellett a hosszabbítás, ha pedig lúd, akkor legyen kövér, 18-18-as állásnál a második hosszabbításra is szükség volt.

Ekkor már megmutatkozott, hogy mitől is világelső a Gambit.

Jobban bírták ellenfelüknél a maratoni első pályát, semmit sem veszítettek precizitásukból, gránát használatuk pedig csak jobb lett az idő előrehaladtával. Ha nehezen is, de 22-20-as végeredménnyel megnyerte az első pályát a Gambit, ami után már nem adták ki kezükből a gyeplőt.

A mérkőzés második pályáján már sokkal kevesebb esélyt hagytak ellenfeleiknek, magabiztosan és gyorsan zárták le az összecsapást. 22-20 után, 16-11-re nyerték a második pályát, Dust2-t, a nyitómeccset pedig így 2-0-ra.

NiP vs Complexity

A meccsnap azonban nem ért itt véget. A hosszú nyitómérkőzés után az Észak-Amerikából Európába költöző Complexity és a svéd NiP lépett szerverre. Utóbbi csapat már a CS:GO születése utáni első években megszerezte magának a legendás hírnevet és bár játékosaik azóta lecserélődtek, szurkolótáboruk aligha fogyatkozott.

A svéd csapat ugyanakkor nincs könnyű helyzetben.

Bár nemrég megszerezték a világ egyik legjobb játékosát, a dán Nicolai "device" Reedtzt, felállásuk még mindig nem teljes.

Négy aktív játékosa van a NiP-nek jelenleg, az ötödik helyre pedig nemrég hoztak fel egy fiatal svéd tehetséget az utánpótlás csapatukból. Neki még nagy utat kell megtennie, hogy utoljára a többieket.

Ez sajnos tegnap is látható volt. Nincs összeszokva a csapat, nem működik olajozottan a gépezet, így pedig a Complexity ellen sem tudtak mihez kezdeni. Az első után a második összecsapás is két pálya alatt ért véget, itt viszont már nyoma sem volt szoros meccsnek és hosszabbításnak. A Complexity minden szempontból felülkerekedett a NiP csapatán, Mirage-on 10, Ancientön pedig csak 9 kört engedtek a svédeknek.

A tegnap vereséget szenvedő csapatok számára azonban még minden veszve. Egyelőre csak a verseny ágrajzának alsó ágára kerültek, ahonnan bőven visszajöhetnek még a játékba, sőt akár meg is nyerhetik a versenyt.

Ma pedig három újabb meccsel robog tovább a BLAST Premier Spring Finals:
12:30 - G2 vs BIG
15:30 - Na'Vi vs FaZe
18:30 - EG vs NiP