Társoldalunk:

Montoya McLarenbe vagy Ferrariba ülhet

Elképzelhető, hogy Juan Pablo Montoya, a Forma-1-es Williams kolumbiai pilótája a jövő év végén elhagyja jelenlegi istállóját, s a Ferrarinál vagy a McLarennél folytatja pályafutását.

"A következő szezonban természetesen a Williams színeiben állok rajthoz, de a szerződésem lejárta után számot kell vetnem a helyzetemmel, s eldöntöm, hogy érdemes-e maradni, vagy esetleg váltani kell" - mondta a dél-amerikai sztár egy hazájában rendezett sajtótájékoztatón.

Montoya jövőjével kapcsolatban már régóta folynak a találgatások: sajtóértesülések szerint a McLaren a legnagyobb esélyes, ahol a skót David Coulthard utódjaként tekintenének a 28 éves pilótára, más információk szerint viszont a Ferrarinál is tárt karokkal fogadnák őt.

Montoya szeptemberben hosszabbította meg egy évvel a szerződését. Az idei szezonban Montoya versenyben volt a világbajnoki címért, azonban az utolsó előtti futamon Indianapolisban hatodik lett, majd Szuzukában kiesett, így végül a harmadik helyen végzett a német Michael Schumacher és a finn Kimi Räikkönen mögött.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK