Vágólapra másolva!
A Lucky Strike BAR-Honda két pilótája, Jacques Villeneuve és Olivier Panis meghosszabbította szerződését a 2002-es idényre. A csapat ezzel választ adott azokra a találgatásokra, hogy ki ül a következő idényben a Hondák kormánya mögött. Belsőbb körökben tudni vélték, hogy a kanadai világbajnok elhagyja a brackleyi székhelyű csapatot. A jövő évre szóló kontraktussal Villeneuve negyedik szezonját kezdi a British American Racingnél.

"Nagy várakozással nézek a következő idény elé" - kezdte Villeneuve. "Jövőre bizonyítanunk kell, és biztos vagyok benne, hogy el is érünk néhány jobb eredményt. A kezdetek ót a csapat tagja vagyok, és minden évben fejlődő tendenciát mutattunk. Örülök, hogy folytathatom a munkát a csapattal, és azon leszünk, hogy minél versenyképesebbek legyünk. Külön öröm, hogy Olivier Panis is marad, akivel eddig is nagyon eredményesen dolgoztunk együtt."

Panis, aki a brazil és osztrák futamokon szerzett pontjaival bebizonyította, hogy ott van a helye a mezőnyben, teljes mértékben elégedett az új szerződéssel.

"Rendkívül boldog vagyok, hogy a BAR-Hondánál maradok" - mondta a francia pilóta. "A csapat felemelkedésének kulcsa az autó megbízhatóságának növelésében rejlik, és őszintén hiszem, hogy a Hondával karöltve nagy sikereket érünk el. A szerződést Craig Pollock, a csapat, és a szponzorok iránti megbecsülésem jeléül írtam alá, akik bíztak a tehetségemben, és lehetőséget kaptam a bizonyításra, s így nekik köszönhetem sikeresen visszatérésemet a Forma-1-be. A tény, hogy Jacques és én maradunk a csapat pilótái nagyon fontos, mert már majdnem egy éve dolgozunk együtt, és remekül megértjük egymást. Nagyon kemény versenyző, és alig várom, hogy ismét vállvetve küzdhessünk a 2002-es sorozatban. Most, hogy tisztázódott a távoli jövő, nincs más dolgunk, mint a közelebbi jövőre, a hátralévő hat versenyre koncentráljunk, és a lehető legjobb eredményt érjük el."

"Kicsit nehézkesen indult a szezon, de Jacques és Olivier személye biztosíték a sikerre" - tette hozzá Craig Pollock. "Mindketten hihetetlen mennyiségű és minőségű munkát végeztek, Még hat verseny áll előttünk, és ők nyomni fogják a gázt. Egy igazi csapatsiker eléréséhez két 'nehézsúlyú' pilóta szükséges, s ennek a kritériumnak mindketten megfelelnek. Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy olyan autót készítsünk nekik, amely alkalmas dobogós helyezések elérésére, és a lehető legközelebb vigyen minket első futamgyőzelmünkhöz."

Kovács Iván

(Sztár Sport)