Következő mérkőzések
Szlovénia
15:002024. június 20.
Szerbia
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Vágólapra másolva!
Sporttörténelmi holnap elé nézünk: az [origo] információi szerint csütörtökön sajtótájékoztató keretében bejelentik, hogy Baumgartner Zsolt a Forma-1-es Jordan-istálló tesztpilótája lesz.

Nagyszabású, sporttörténelmi bejelentésre készül első Forma-3000-es versenyzőnk, a 22 éves Baumgartner Zsolt. Az [origo] minisztériumi forrásokból származó értesülései szerint a magyar pilóta csütörtökön sajtótájékoztató keretében bejelenti, hogy a Forma-1-es Jordan-istálló tesztpilótája lesz, egyes információk alapján ugyanakkor ennél "árnyaltabb és összetettebb" dologról van szó.

Mindamellett annyi bizonyosnak tűnik, hogy Baumgartner autóversenyzői karrierjének legfontosabb állomását jelenti a csütörtöki bejelentés, amelyen részt vesz Jánosi György leköszönő és Gyurcsány Ferenc hivatalba lépő gyermek-, ifjúsági és sportminiszter, továbbá Eddie Jordan, a Jordan Grand Prix Team elnöke és a Jordan-istálló csapatfőnöke.

Baumgartner tavaly már lehetőséget kapott a Jordantől, hogy kipróbáljon egy Forma-1-es versenyautót, a Magyar Nagydíj hétvégéjén négy kört tehetett meg a Hungaroringen Giancarlo Fisichella beállításaival.

A másfél héttel ezelőtti Forma-3000-es Spanyol Nagydíjon élete eddigi legjobb eredményét érte el a Coloni Motorsport versenyzője, hetedik lett, és két pontot szerzett. (Eredménysorában ugyan szerepel egy hatodik helyezés is, amelyért egy pontot kapott, ám ezt a tavalyi Olasz Nagydíjon úgy érte el, hogy utólag kizárták a brazil Antonio Pizzoniát.)

kd

Mindent egy helyen az Eb-ről