Vágólapra másolva!
Az egykori Forma-1-es világbajnok Niki Lauda szerint egy módon lehetne visszacsalogatni a száguldó cirkuszt Ausztriába: ha a Monacói Nagydíjhoz hasonlóan Bécs utcáin rendeznék az osztrák futamot.

Egész Ausztriát sokkolta Bernie Ecclestone, a Forma-1 első számú urának azon bejelentése, miszerint az ország 2004-től nem rendezhet futamot. A brit multimilliomos azért döntött így, mert az osztrák kormány már 2004-től életbe lépteti a dohányreklámok tilalmáról szóló törvényt, szemben az EU-országok 2006-os dátumával.

Az A1-Ringen tehát - elméletileg - idén rendeztek utoljára futamot, ám Ausztriában folyamatosan munkálkodnak azon, hogy valahogy visszavigyék az országba a száguldó cirkuszt. Korábban Ecclestone is kijelentette, hogy döntése nem végleges, így amennyiben a kormány módosítja a vitatott törvényt, tárgyalhatnak a folytatásról.

A háromszoros világbajnok Niki Lauda ráadásul nem akármilyen ötlettel rukkolt elő, a Jaguartól tavaly kiebrudalt szakember szerint Ausztriának a monacóihoz hasonló versenyt kellene rendeznie, s ezzel bizonyosan visszacsábítaná az ország a száguldó cirkuszt. A futam helyszíne a főváros, Bécs lenne, s Lauda már a pályarajzot is elkészítette: e szerint a célvonal az Operaház közelében helyezkedne el.