Vágólapra másolva!
Willi Weber menedzser azt állítja, hogy Ralf Schumacher nem akarja elhagyni a Williams-BMW-t, arra is hajlandó, hogy a következő Forma-1-es szezontól kevesebb legyen az alapfizetése, amit sikerorientált módosítások egészítenének ki.

A tervek szerint a rutinos versenyzőt külön díjaznák a dobogós helyezésekért és a futamgyőzelmekért. "Kisebb összeget veszítene alapbéréből, de a pluszpénzek azt alaposan felpumpálnák" - mondta Weber.

Ralf Schumacher és jogi képviselője hónapok óta tárgyal a Williams-BMW-vel, s nemrég még arról érkeztek hírek, hogy nincs esély a megegyezésre. A nemzetközi sajtó hírbe is hozta a klasszist a Renault-val és a Toyotával, igaz, ezeket az információkat mindenki cáfolta. "Jó esélyünk van arra, hogy megállapodjunk a Willliamsszel, de egyelőre még nem kerültünk olyan helyzetbe, hogy egyértelműen igent vagy nemet mondjunk. A másik két csapattal sohasem tárgyaltam, ezekről csak az újságokból értesültem" - szögezte le a menedzser.

Hozzátette: a jövő heti Bahreini Nagydíj után ismét tárgyal Sir Frank Williams csapattulajdonossal, de egyikük sem akar elhamarkodottan dönteni. Még az is elképzelhető, hogy egészen az augusztusi Magyar GP-ig nem születik végső döntés Ralf Schumacher jövőjéről.

Más források ezzel szemben úgy tudják, a következő napokban minden eldől, s azt sem tartják elképzelhetetlennek, hogy Weber csak taktikázott fenti nyilatkozatával, így próbálva előnyösebb szerződéshez juttatni Ralf Schumachert. A Bild am Sonntagnak Juan Pablo Montoya is úgy nyilatkozott, a német hozzá hasonlóan távozik a csapattól.

Ehhez az átigazolási cirkuszhoz kapcsolódó hír még, hogy az Independent című brit lapban megjelent egy írás, mely szerint szinte biztos, hogy a jaguaros Mark Webber jövőre a Williamsnél folytatja. "Olyannyira valószínű mindez, hogy csupán az a kérdés, ki lesz az ausztrál csapattársa" - írta a lap, a Jaguar azonban sietve leszögezte: ragaszkodnak versenyzőjükhöz.