Vágólapra másolva!
A Jaguar idei szezonra készített új autójának keddi londoni bemutatóján bejelentette lemondását Jackie Stewart, a Stewart-Ford örökébe lépő Forma-1-es csapat főnöke. Az egykori háromszoros világbajnok (1969, 1971, 1973) családi okokra hivatkozott.

A 60 éves skót a zöld színűre festett új autó leleplezésén közölte, hogy a jövőben szeretne több időt tölteni szeretteivel. - Nem megyek el. A fedélzeten maradok, vagyis minden héten benézek majd a gyárba, majdnem az összes futamon és tesztelésen ott leszek. Egyszóval ezután is részt veszek az istálló munkájában, csak éppen kevesebb időt rááldozva - fejtette ki Stewart, aki tavaly 96 millió dollárért adta el a fiával, Paullal közösen alapított céget a motorszállítóként már előzőleg is partner Fordnak.

Jackie Stewart a háttérbe húzódik Forrás: Getty Images/Tom Shaw

- Az elmúlt négy évben napi 18-19 órát dolgoztam, ami nem normális tempó. Most változtatásra van szükség, hogy lehetőséget és teret adjak azoknak az embereknek, akik a munka javát végzik majd - indokolta döntését Jackie Stewart.

Az idén már Jaguar Racing néven szereplő csapat elnöki tisztét Neil Ressler, a Ford Motor Company alelnöke veszi át, Paul Stewart pedig új megbízatást kap a vezetésben. A két pilóta a brit Johnny Herbert, és a Ferraritól érkezett Eddie Irvine lesz.