Vágólapra másolva!
A Minardi-Cosworth felbontotta Patrick Friesacher szerződését, az osztrák pilóta utóda a holland Robert Doornbos.

Az eddig a Jordan-Toyota tesztpilótájaként alkalmazott Doornbos - aki tavaly harmadik lett összetettben a Forma-3000-es nemzetközi bajnokságban - már a hétvégi Német Nagydíjon rajthoz áll Hockenheimben.

A faenzai istálló hivatalos közleménye szerint a Minardi azért nem foglalkoztatja tovább az osztrák versenyzőt, mert a beígért szponzori pénzek egy része nem érkezett meg.

Az esetleges utódjelöltek közé tartozott az első magyar Forma-1-es versenyző, Baumgartner Zsolt is, aki tavaly éppen a faenzaiaknál szerepelt, és Indianapolisban pontot is szerzett nyolcadik helyével.

"Nem ért váratlanul a döntés, és egyáltalán nem vagyok csalódott. Kezdettől fogva tartottunk magunkat az eredeti elképzelésünkhöz, és kinyilvánítottuk, hogy csak számunkra kedvező feltételek esetén kötünk szezon közben megállapodást" - mondta Baumgartner az MTI-nek.

"Érezhető volt, hogy ez most színtiszta gazdasági kérdés a Minardinál, amit megértek, és elfogadok. A viszony továbbra is remek Paul Stoddarttal és az egész csapattal, bármikor szívesen segítek nekik a jövőben is, ha ezt igénylik. Természetesen továbbra sem mondtam le a Forma-1-ről, azaz szeretnék szerződést kapni. A Minardi most egy hirtelen jött lehetőség volt csupán, hosszabb távon más csapatban gondolkozunk, és remélem, hogy sikerül is majd érvényesíteni elképzeléseinket."