Vágólapra másolva!
DVD-n és Blu-rayen viszont már július 28-án megjelenik a boltokban Asif Kapadia dokumentumfilmje.

Az [origo] F1Hírek.hu kérdésére a forgalmazó megerősítette, hogy a hazai mozik a bizonytalan érdeklődés miatt nem tűzik műsorra az Ayrton Sennáról tavaly készült nagyszabású dokumentumfilmet, amit Nagy-Britanniában június 3-án kezdtek játszani, elsöprő sikerrel. Az Asif Kapaida által rendezett, világszerte kedvező fogadtatásban részesült film DVD-n és Blu-rayen viszont már július 28-tól kapható lesz a nagyobb boltokban és bevásárlóközpontokban.

"Imádom az F1-et, rengeteget kapok tőle csak azzal, hogy nézem a tévében és olvasok róla" - nyilatkozta a Senna család támogatásával készült film producere, Manish Pandey az Autosportnak június elején. "Nagyon remélem, hogy ebből vissza tudok adni valamit a sportnak, mert rengeteg olyan ember is megnézte a filmet, aki azt mondta, eddig nem szerette az F1-et, de mostantól nézni fogja."

Az egyszerűen "Senna" címmel forgalmazott film DVD-je a 102 perces, eredeti verziót fogja tartalmazni, míg a Blu-ray kiadáson megtalálható lesz az egy teljes órával hosszabb, bővített változat is. Mivel dokumentumfilmről van szó, szinkron nem készül hozzá, az angol és portugál szövegeket magyar felirattal lehet majd követni. A DVD ára 2990 Ft, a Blu-rayé 6990 Ft lesz.

"A sztorit és a befejezését mindenki ismeri, de a főszereplője egy enigmatikus és önmagára folyamatosan reflektáló figura, hihetetlen kisugárzással" - mondta a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh, aki négy évig dolgozott együtt Sennával. "A film nagyon erősen hat azokra, akik ismerték őt - hogy azokra milyen hatással van, akik nem ismerték, azt nem tudom megítélni, de remélhetőleg rájuk is hasonlóval. Minket őszintén megrázott. Feldolgozza az Alain Prosttal folytatott párharcát is."

"Nem vagyok benne biztos, hogy a film olyan jó színben tünteti fel Alaint, amennyire megérdemelné, de kettejük küzdelme mindenképpen sokat hozzáad ennek a titokzatos latin-amerikai srácnak történetéhez, akit minden lány borzasztóan jóképűnek tartott."