Vágólapra másolva!
Míg sokan rettegnek a vízátfolyásoktól, Jenson Button kifejezetten szeretné, ha a Magyar Nagydíjon, ahol öt évvel ezelőtt első győzelmét is aratta, esne az eső.

Kevesen szeretik, ha a Hungaroringen esik az eső, mivel az aszfaltja olyankor különösen csúszik, ráadásul több helyen alattomos vízátfolyások is átszelik a pályát, amelyekre az autók pillanatok alatt hajlamosak felúszni, utassá minősítve vissza a versenyzőket. Jenson Button, aki az eddigi egyetlen esős Magyar Nagydíjon, 2006-ban aratta első Forma-1-es győzelmét, mégsem bánná, ha a környéken csütörtökön uralkodó mostoha időjárási körülmények megmaradnának egészen vasárnapig.

"Az eső nagyon jó móka lenne itt" - válaszolta az [origo] F1Hírek kérdésére Button a Hungaroringen. "Már versenyeztünk itt esőben, és az az egyik legjobb futam volt, amelyben valaha részt vettem. Nemrég vissza is néztem, mert rengeteg volt az előzés, a csata. Úgyhogy igen, az eső színesítené a versenyt, de azért gondoskodnunk kell róla, hogy vegyes és száraz pályaviszonyok között is gyorsak legyünk."

"Lewis az előző versenyen bebizonyította, hogy az autónk száraz, hűvös időben is nagyon jól megy. Nekem az a véleményem, hogy melegben is ott lennénk a szeren. Bármit hoz az időjárás, fel kell készülnünk rá. De egyetértek azzal, hogy ez változékony időjárási körülmények között szórakoztató futam lenne."

Forrás: AFP
Felipe Massa és Button a Hungaroringen

Button hozzátette, hogy a Hungaroring tökéletes helyszín lesz jubileumi, 200. nagydíjához. "Az elmúlt néhány verseny döcögősen alakult számomra, mert kétszer is kiestem, de ezen a különleges hétvégén remélhetőleg szép eredménnyel köszörülhetem ki a csorbát" - mondta.

Bár a Hungaroringen közismerten nehéz előzni a McLaren pilótája szerint korántsem lehetetlen. "Változékony pályaviszonyok között, amikor az ember folyamatosan keresi a tapadást, amely körről körre változik, persze könnyebb. De igenis lehet előzni itt" - vélte. "Van néhány pont hozzá, és ezekkel a gumikkal, a DRS-sel, a KERS-sel rengeteget javult a helyzet az előzések terén. Szerintem ez itt sem lesz másként. Ettől függetlenül az lesz az elsődleges célunk, hogy a lehető legelőrébb végezzek az időmérőn, és ne kelljen megelőznöm senkit."