Vágólapra másolva!
Az ex-Forma-1-es pilóta a Lotus színeiben vesz majd részt jövő májusban a legendás amerikai oválpályás versenyen.

Forrás: Lotus

Alesi 1989-től 2001-ig versenyzett a Forma-1-ben, aztán a Német Túraautó Bajnokságban folytatta pályafutását 2006-ig. Később rész vett pár versenyen a Speedcar Seriesben, tavaly pedig egy Ferrari F430-ast vezetett a Le Mans Series versenyein. Idén január óta már a Lotus alkalmazottjaként tevékenykedik mint a márka nagykövete, és tanácsokkal is segíti a Forma-1-es autókhoz nagyon közel álló Lotus T125 típus fejlesztőit és vásárlóit.

A 47 éves Alesi még sosem vezetett oválpályás versenyen, ez új kihívás lesz számára. "Nagyon izgatott vagyok, amiért a Lotus lehetőséget adott számomra, hogy részt vehetek ezen a világhírű versenyen. Ez egy nagyon különleges élmény lesz számomra, de azt is tudom, hogy még sok munka vár rám. Erősen koncentrálok a feladatra, ami előttem áll - nagyon komolyan veszem a felkészülést. Intenzíven fogok tesztelni, már igazán izgatott vagyok a verseny miatt" - nyilatkozta a szicíliai pilóta.

A versenyre jó felkészülést jelent Alesinek, hogy a segítségével fejleszti a Lotus az új, 2,2 literes ikerturbós IndyCar motorját. Az új erőforrást először október közepén fogják beindítani, és a tervek szerint decemberben már a pályán fogják tesztelni.