Vágólapra másolva!
A Red Bull elismerte, hogy az autója azért volt lassabb az egyenesben a csapattársáénál, mert a megkerülő-szelep és a sebességváltó is rakoncátlankodott benne. Ricciardo annak ellenére elégedett volt a bahreini időmérőn elért eredményével, hogy tíz hellyel hátrébb fogják sorolni.

Sebastian Vettel csak 11. lett a Bahreini Nagydíj időmérőjén, miközben csapattársa, Daniel Ricciardo a 3. helyen végzett. Így a címvédő az eddigi három alkalomból kétszer nem jutott be a Q3-ba, de a Red Bullnál elismerték, hogy akárcsak Melbourne-ben, ismét gond volt a motorjával, sőt ezúttal a sebességváltójával is.

„Az időmérő előtt dolgoznunk kellett Seb autóján, és több problémával is szembesültünk" – mondta a Red Bullhoz delegált Renault-mérnök, Thierry Salvy. „Seb vészüzemmódba kapcsolt motorral kezdte az időmérőt, mert észrevettük, hogy megsérült a megkerülő-szelep, aztán a csapat a leváltásoknál is gondokat tapasztalt. A Q2-ben teljesített utolsó köréig sikerült kézben tartanunk a helyzetet."

Vettel emiatt a végsebességet tekintve csak 19. lett a mezőnyben, 5,6 km/ó-val lemaradva Ricciardótól, de így is mindössze 6 századon múlt, hogy nem ő jutott be a Q3-ba a ferraris Kimi Räikkönen helyett. Az eredményét azonban nem akarta a műszaki hibákkal magyarázni, és elismerte, hogy az utolsó szabadedzésen saját hibájából nem tudott gyakorolni az időmérőre, amikor kipördült a 2-es kanyar kerékvetőjén.

Ricciardo közelítette meg a legjobban a Mercedeseket Forrás: Red Bull

Ugyanakkor megerősítette, hogy a váltójával a Q1 és a Q2 között történt valami, ezért az autója utána nem úgy viselkedett a féktávokon, mint várta. Rámutatott, hogy „fékezés közben már az autó akkumulátorait is töltjük, hogy minél több energiát nyerjünk vissza. A teljes mennyiséget az FIA szabályozza, de a mi beállításainkon múlik, a lassításnál ezt hogyan tesszük meg. És ha a leváltásokkal nincs összehangolva, az kicsit fel tudja borítani az autó egész egyensúlyát."

Vettel ennek ellenére bízott a Red Bull hosszú etapos tempójában. Végül a 10. helyről rajtolhat majd, mert Ricciardót a 3. rajtkockából a 13-adikra sorolják vissza, büntetésként azért, hogy a múlt hétvégi Malajziai Nagydíjon veszélyesen indították el egy kerékcsere után. Az ausztrál versenyző az időmérőn nyújtott teljesítményével azonban elégedett volt, és abból merített erőt, hogy a többiekhez képest megspórolt egy szett lágy gumit a Q1-ben.

„Nagyon szeretnék feljebb kapaszkodni, és eljutni a dobogóig, de reálisan gondolkodva először legalább pontokat kellene szereznünk. A szezon jól kezdődött számomra, csak még nincsenek pontjaim, amelyek bizonyítanák ezt" – mondta Ricciardo, akinek utólag törölték a Melbourne-ben szerzett második helyét.

„Ettől függetlenül nem kell óvatosnak lennem, keményen nyomnom kell majd a gázt, mert nem onnan fogunk indulni, ahová tartozunk. Minden alkalmat meg fogok ragadni, hogy előrébb verekedjem magam."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!