Vágólapra másolva!
A Francia Nagydíj visszatérésére viszont nemet mondott Ecclestone.

Bernie Ecclestone Monacóban megerősítette, hogy Azerbajdzsán fővárosa, a kétmillió lakosú Baku már 2015-ben otthont adhat egy Forma-1-es nagydíjnak. „Igen, mindent elrendeztünk. A versenyre jövőre sor kerül" – mondta. Az Autosport úgy tudja, az utcai pályához ugyanazt a célegyenest, de egyébként teljesen más vonalvezetést fognak használni, mint mostanában a sportkocsiversenyekhez.

Ecclestone barátja, a korábban a Benettont illetve a Renault-t irányító Flavio Briatore biztosra veszi, hogy a futam sikeres lesz. „Hosszú évek óta sok barátom van ott, úgyhogy remélem, 2015-ben tényleg összejön a dolog" – nyilatkozta a Reutersnek Ecclestone motorhome-ja előtt. „Közel van Európához, és a város lenyűgöző – olyan, mint egy kicsi Dubaj. És, ami még fontosabb, minden új ott."

„A város szívét teljesen felújították, ezért egyszerre érezni a múlt és az olaj illatát. A szállodák elképesztőek, a létesítmények is nagyon jók. Tényleg kellemes hely."

Ecclestone ugyanakkor leszögezte, hogy a Francia Nagydíj nem térhet vissza a versenynaptárba, pedig Magny-Cours szeretne újra vendégül látni az F1-et. „Nem. Habár kopogtatnak az ajtónkon, nem hiszem, hogy össze tudunk hozni velük valamit" – mondta.

Azerbajdzsán már a második volt szovjet tagállam lesz, ahol nagydíjat rendeznek, az idén ugyanis az orosz Szocsiba is ellátogat a Forma-1.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!