Vágólapra másolva!
A Hungaroringen két látványos műszaki hiba is komoly balesethez vezetett, de a csapat leszögezte, hogy nem kockáztatják a pilótáik biztonságát a tempó érdekében. Hülkenberg is bízik csapatában.

Jó teljesítménnyel mutatkozott be a Force India átépített autója Silverstone-ban, majd a Hungaroringen is gyorsnak bizonyultak, Sergio Pérez pénteki borulása, és Nico Hülkenberg vasárnapi balesete viszont aggályokat vetett fel az új változat strapabíróságával kapcsolatban. A csapat a Hungaroring kerékvetőit okolta a szokatlan műszaki hibák miatt, de csak náluk és a Ferrarinál merültek fel hasonló problémák.

„Két különböző gondunk is volt a hétvége során, és ez nincs rendjén” – jelentette ki Nico Hülkenbeg, aki vasárnap a széthulló első szárny miatt a gumifalba fúródott a célegyenes végén. „A csapat biztosan keményen fog dolgozni, hogy megértse az okokat, és megoldásokat találjon. Nem kétlem, hogy Spára a srácok megoldást találnak. Van időnk az elemzésre és a javításra. Ez van, kezelnünk kell a helyzetet, amilyen jól csak tudjuk."

Hülkenberg a két Red Bull előtt a Magyar Nagydíjon Forrás: Sahara Force India

Hülkenberg a baleset ellenére optimista, mert úgy érzi, az autó javulásának köszönhetően jelentősen előreléptek, és örül, hogy a Magyar Nagydíjon a Williams és a Red Bull versenyzőivel csatázhatott. „Élvezem a jelenlegi helyzetet, és nagyon várom a szezon második felét” – foglalta össze a német pilóta.

A Le Mans-i 24 órás idei győztesét a csapat is biztosította arról, hogy a jövőben nem kell hasonló balesetektől tartania. „Nem engedünk a biztonságból” – mondta Otmar Szafnauer, a Force India sportigazgatója a Bildnek. „Ezt pénteken is láthatták, amikor nem engedtük ki Hülkenberget addig, amíg pontosan meg nem értettük Pérez balesetének az okát” – jelentette ki.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!