Vágólapra másolva!
A továbbra is kómában fekvő Jules Bianchi édesapja kijelentette, a család jobban megszenvedi fiuk állapotának stagnálását, mintha meghalt volna a tavaly októberi balesetben.

Nincs érdemi változás a tavaly agysérülést szenvedett Jules Bianchi állapotában. A kómában fekvő pilóta mellett folyamatosan kitartó család képviseletében az édesapja elismerte, hogy egyre nehezebben tartják magukban a lelket. „Ez elviselhetetlen, mindennapos kínszenvedés” – mondta Philippe Bianchi a France Infónak. „Néha úgy érezzük, beleőrülünk, számomra mindenképpen borzalmasabb így, mintha meghalt volna. Képtelenek vagyunk ennél is több segítséget nyújtani neki.”

Bianchi 2014 októberében, a Japán Nagydíjon szenvedett diffúz axonális károsodást, amikor Marussiájával egy másik autót mentő munkagépnek ütközött, miután slick gumikon autózva megcsúszott az egyre nedvesebb pályán. Az FIA vizsgálata szerint túl gyorsan ment a sárga zászlók ellenére, viszont a munkagépek bevetését azóta sokkal szigorúbban szabályozzák, és bevezették a virtuális Safety Cart is.

Jules Bianchi mindene volt a vezetés Forrás: AFP/Alexander Klein

A Ferrari tehetségkutató programjának tagját sokáig Japánban ápolták, de már hónapok óta Nizzában fekszik. Édesapja elismerte, a családnak fel kell készülnie arra, hogy fiuk állapota talán soha sem fog jelentősen javulni. „Az idő múlásával már kevésbé vagyok optimista, mint két-három hónappal az ütközés után, amikor még reménykedhettünk a javulásban” – vallotta be. „Egy adott ponton egyszerűen muszáj belátni, hogy milyen súlyos is a helyzet.”

Néhány hónappal Bianchi balesete előtt a korábbi hétszeres világbajnok, Michael Schumacher is agysérülést szenvedett egy síbalesetben, ami természetesen a közvélemény mellett a francia pilótát is elgondolkodtatta. „Biztosak vagyunk abban, hogy Jules nem akarna jelentős fogyatékkal élni” – közölte Philippe. „Még korábban beszéltünk erről vele. Azt mondta nekünk, hogy nagyon nehezen tudná elfogadni, ha egy Michael Schumacheréhez hasonló balesetet szenvedne, vagy akár csak vezetni nem tudna többé, hiszen az volt az élete.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!