Vágólapra másolva!
A brazil biztos benne, hogy jövőre még maradhat az F1-ben. Kortársai, Jenson Button és Kimi Räikkönen nem érdeklődnek az elektromos autósport iránt.

Megosztja az F1-es pilóták táborát a nemrég az első szezonját lezáró Formula E. Az elektromos autóverseny iránt általában nagy az érdeklődés, a pilóták viszont nem rajonganak egyöntetűen az újfajta versenyzési forma iránt. A Williams színeiben szereplő Felipe Massa ugyanakkor a támogatók táborát erősíti, és azt is elképzelhetőnek tartja, hogy egyszer majd ő is csatlakozik a mezőnyhöz.

„Talán igen” – mondta a brazil, amikor arról kérdezték, el tudja-e képzelni magát a Formula E-ben. „Mostanában nagyon sok dologgal kell foglalkoznom (az F1-ben), de később talán nyílnak lehetőségeim a Formula E-ben vagy a WEC-ben is, ami szerintem remek bajnokság. Az F1 után a legjobb autók ott mennek, úgyhogy először valószínűleg inkább az iránt érdeklődnék. Nem tudom, ha majd itt befejezem, több időm lesz ezen gondolkodni” – magyarázta.

Massa az F1 után akár a Formula E-ben is indulna Forrás: Williams F1

Massa elmondta, hogy sokat beszélget a Formula E pilótáival, és úgy véli, a bajnokság jó lehetőség azoknak, akiknek nem jutott hely az F1-ben Azt viszont nem hiszi, hogy a Formula E összehasonlítható a Forma-1-gyel. A brazil pilóta szerződése lejár a szezon végén, de magabiztos azzal kapcsolatban, hogy 2016-tól is a Williams pilótája maradhat, így egyelőre nem kell a pályafutása következő fejezetén gondolkodnia.

„Talán” – válaszolta azzal kapcsolatban, hogy marad-e Grove-ban. „Nem látok rá okot, amiért ne folytatnám itt. Nagyon élvezem a csapattal való munkát, és ők is nagyra tartanak engem. Nyugodt vagyok, összejött néhány jó eredmény is, úgyhogy nem hiszem, hogy bárminek is változnia kellene. Opciónk van a következő szezonra, és nem hiszem, hogy nem fognak élni vele.”

A bajnokok nem kérnek a villanyautókból

A Formula E megítélésének kérdése a Brit Nagydíjon is felmerült, mivel néhány nappal korábban London adott otthont az elektromos bajnokság szezonzárójának. Ennek apropóján a hazai pályán versenyző Jenson Buttont is megkérdezték, hogy mi a véleménye az újszerű koncepcióról, de a 2009- es világbajnok nem volt túlságosan lelkes. „Megnéztem az idén egy versenyt, de nem az autó, hanem a pilóták miatt” – jelentette ki.

„Sokuk ellen én is versenyeztem az évek során, azt hiszem, úgy tizenhárom egykori F1-es pilóta megy ott, ez teszi izgalmassá a kategóriát. Igazi tehetségeik vannak a mezőnyben, (a szervezők) remek munkát végeznek, hogy gyors srácokat ültessenek az autókba. Szerintem ez remek hely az elektromos versenyzésnek – ha így akarjuk hívni –, és a pilóták is élvezetes csatákat vívnak, de ez számomra nem izgalmas. Én a (klasszikus) motorsportot szeretem, imádom az illatát, a hangját, a sebességet. Erről szól a Forma-1.”

Button rajong az F1-ért, de a Formula E-t csak a versenyzők miatt nézte meg Forrás: McLaren

Az F1-en kívül a rali-világbajnokság, a NASCAR és az endurance futamok világába is belekóstoló Kimi Räikkönen szintén megnyilvánult a kérdésben. A szűkszavú finn szokatlanul részletesen, de a rá jellemző őszinteséggel világított rá a közönség legfőbb aggályára a Formula E-vel kapcsolatban. „Láttam a versenyt, de nem érdekel, hogy a jövőben részt vegyek benne” – közölte.

„Remek munkát végeztek, hogy eljutottak azoka helyszínekre, ahol versenyeznek. Ez nagyszerű, de végül mindig oda lyukadunk ki, hogy nem mennek elég gyorsan, nem látványos az egész. Az ötlet talán jó a jövőre nézve, jelenleg azonban hiába jók a versenyek, számomra mégsem izgalmas az egész. Persze annak örülök, hogy ilyen jó sorozatot csináltak belőle” – mondta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!