Összevesztek a tulajjal, távoznak a Manor megmentői

Forma-1, USA Nagydíj, Manor, Alexander Rossi
AUSTIN, TX - OCTOBER 25: Alexander Rossi of the United States and Manor Marussia drives during qualifying before the United States Formula One Grand Prix at Circuit of The Americas on October 25, 2015 in Austin, United States. Clive Mason/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
John Booth csapatfőnök és Graeme Lowdon sportigazgató a 2010-es debütálás óta szolgálja a csapatot, de több forrás is úgy értesült, hogy nem értenek egyet az új tulajdonos elképzeléseivel, ezért távoznak a fedélzetről.

A Mexikói Nagydíj hétvégéjén több forrás is arról számolt be, hogy az idény végén távozik a Manortól John Booth csapatfőnök és Graeme Lowdon sportigazgató. Mindketten a csapatnál dolgoznak 2010, vagyis az – eleinte Virginnek, majd Marussiának nevezett – istálló F1-es debütálása óta.

Távozási szándékukat állítólag már benyújtották, és ennek oka az lehet, hogy nem értenek egyet az új tulajdonos, Stephen Fitzpatrick jövőbeli terveivel. Az Autosport úgy tudja, a csapat más tagjai is hasonló lépésre készülhetnek.

A Manort a megszűnés fenyegette 2014 végén Forrás: AFP/Clive Mason

Booth és Lowdon heroikus küzdelemben tartotta életben a Manort azután, hogy 2014 végén csődeljárást indítottak ellene. A csapatot végül az Ovo Energy alapítója, Fitzpatrick mentette meg az év elején, de a Motorsport.com szakírója, Adam Cooper szerint nem sokat invesztált, és ez vezethet a két, több befektetést váró szakember távozásához.

A Manor számára jó hír, hogy a következő szezonban már az etalonnak tartott Mercedes-erőforrásokat használhatják. Cooper úgy tudja, Fitzpatricknek, illetve tulajdonostársának, Abdulla Boulsiennek az a célja, hogy a vonzó párosításra alapozva haszonnal adják el az istállót.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!