Vágólapra másolva!
Szombaton sem érezte jobbnak az új motorját, már 2016 miatt is aggódik. Kvjat úgy érzi, az idei egyik legjobb időmérőjét futotta Brazíliában.

Daniel Ricciardo már a Brazil Nagydíj pénteki szabadedzései után úgy nyilatkozott, hogy nem nyűgözte le a Renault fejlesztett erőforrása, de akkor még bízott benne, hogy az időmérőig javítani tudnak rajta. Végül azonban szombat délután is csalódottan nyilatkozott, hiszen csapattársa, a régi verziót használó Danyiil Kvjat is két hellyel megelőzte. Az edzést a 9. helyen záró, de a rajtbüntetése miatt a mezőny hátsó feléből induló Ricciardo úgy érezte, az orosz az egyenesekben is gyorsabb volt nála.

Az ausztrál szerint az új motor semmiképpen nem olyan jó, hogy megérte miatta bevállalni a 10 rajthelyes büntetést, viszont most tisztábban látják, mire számíthatnak jövőre, ha a Renault erőforrásait használják. „Meg kellett próbálnunk, hiszen tudnunk kellett, hogy a pályán is érezhető lesz-e az a javulás, amit a Renault a tesztpadon látott. De nem sokat segített a köridőinken" – mondta. „Ma hátrányba kerültünk, de hosszú távon jól járunk azzal, hogy tanultunk valamit. Tudjuk, milyen a motor, és azt is, hogy ennél jobb erőforrásra lesz szükségünk, ha jövőre is együtt folytatjuk."

Ricciardo csalódott az új motorban Forrás: AFP

Ricciardo elmondta, a mezőny végéből rajtolva esős versenyben bízik, de az előrejelzések szerint erre nincs sok esély. Nem biztos benne, hogy száraz pályán a pontszerzők közé tud kerülni. „A körülöttünk lévő autóknál gyorsabbak vagyunk" – nyilatkozta. „De nem tudom, pontot szerezhetek-e azzal, ha eggyel kevesebbszer állok ki a bokszba. A gumikopással szerintem nem lenne gond, de a tempónk nem biztos, hogy elég lenne."

Danyiil Kvjat a 7. helyet szerezte meg az időmérőn, és sokkal elégedettebben nyilatkozott. „Elégedett vagyok a mai munkánkkal, és a Q3-ban sikerült egy tiszta kört futnom. Szerintem ez volt az idei egyik legjobb időmérőm" – mondta. „A körülmények trükkösek voltak, mert a pálya állapota folyamatosan változott, és alkalmazkodnunk kellett a körülményekhez. Az autóm balansza jó volt, és szerintem ki tudtam hozni belőle a maximumot."

„Szoros időmérő volt, és szerintem a versenyen is ez lesz a helyzet. Megpróbálok agresszív hozzáállással versenyezni, és megelőzni az előttem lévőket. Úgy tűnik, jó a versenytempónk, ezért arra törekszem majd, hogy tiszta versenyt fussak."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!