Vágólapra másolva!
A szokásosnál jobbnak érezte az autója tempóját, de motorhiba miatt megint a mezőny végéről kell indulnia. A spanyolhoz hasonlóan Button is a humor segítségével próbálja elviselni a küszködést.

Brazíliában is folytatódik a McLaren kálváriája: Fernando Alonso egyetlen mért kört sem tudott megtenni az időmérőn, Jenson Button pedig csak a két Manornál tudott jobb időt futni. A két pilóta ehhez képest meglehetősen jókedvűen nyilatkozott az edzés után, és a humorérzékük segítségével próbálták túltenni magukat az újabb kudarcon.

Alonsónak már a Q1-ben félre kellett állnia, mert hirtelen elszállt az erő a motorjából, ezért a McLaren azonnali leparkolásra szólította fel. A spanyol ezt meg is tette, majd – ahelyett, hogy rögtön visszament volna a bokszba – szerzett egy kisszéket, és kiült napozni a pálya szélére. „Jó idő volt, gondoltam, legalább barnulok egy kicsit..." – nyilatkozta később vigyorogva.

Miután a Q2-be Button sem jutott be, a két McLaren-versenyzőt néhány perccel később a dobogón mutatták a kamerák, amint éppen egy képzeletbeli győzelmet ünnepeltek. „A dobogóhoz közel sétáltunk el Jensonnal, és arra gondoltam, hogy talán soha többé nem leszünk hozzá ilyen közel, ezért csináltunk egy képet" – magyarázta a spanyol, Button pedig hozzátette, a hétvégéje eddigi legjobb része volt, amikor felálltak a pódiumra.

Egyre jobb az autó

Alonso egyébként úgy érzi, a McLaren-Honda tempója továbbra is javul. „Nem mintha túl gyorsak lettünk volna, de szerintem a Q2-be kerülés reális volt" – nyilatkozta. „Az autóm a harmadik szabadedzésen is jól viselkedett, és az időmérőn is abban a három kanyarban, amelyet sikerült teljesítenem. A megbízhatósággal továbbra is gondjaink vannak, ezért sajnos hátulról kell indulnom – meglátjuk, be tudom-e fejezni a versenyt."

Button csak a Manoroknál tudott gyorsabb lenni Forrás: AFP

A kétszeres világbajnok sokadszorra is türelemre intette a rajongóit – szerinte a jelenlegi időszak „bosszantó és csalódást keltő, de hamarosan minden megváltozik."

Noha Button csak a 17. helyen végzett az időmérőn, ő is igyekezett pozitívumokat keresni. „Az autónk sokkal jobb volt, mint a szabadedzéseken, még ha gyakorlatilag utolsó is vagyok" – mondta, majd érezhető lelkesedéssel válaszolt, amikor a jövő évi esélyeiről kérdezték. „Most nagyon is jónak látom őket. Most szálltam ki az autómból, tele vagyok adrenalinnal, ráadásul nagyon pozitív ember vagyok. A télen sok minden megváltozik majd."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!