Vágólapra másolva!
A monacói hatóságok szerint nem egynek, hanem háromnak ment neki, amikor kedden hajnalban lecsúszott a lába a pedálokról. Ő a kimerültséget okolja a balesetért, amelyben megsérült a 2 millió eurós szupersportkocsi.

Lewis Hamilton szerdán az Instagramon jelentette be, hogy Monacóban kisebb közúti balesete volt, a helyi igazságügyi hivatal közleménye szerint azonban nem egy, hanem három álló autónak koccant neki kedd hajnalban. Az incidenst azzal magyarázták, hogy a háromszoros világbajnok „lába lecsúszott a fékpedálról és a kuplungról." Bár ezt ő maga nem erősítette meg, a brit sajtó úgy tudja, Hamilton a 2 millió eurós szupersportkocsijával, egy Pagani Zondával szenvedte el a balesetet, amelyben személyi sérülés nem történt, az autó viszont megrongálódott kissé.

Hamilton vérében nem találtak alkoholt, ő azonban a kimerültséget okolta a történtekért. „A kemény bulizás eredménye volt, és azé, hogy másfél hete nem pihentem" – mondta Brazíliában, ahová egy nap késéssel érkezett meg egyrészt a baleset, másrészt rosszullét miatt. „Nem érzem magam olyan rosszul, mint ahogy kinézek. Kicsit le vagyok strapálva. Folyamatosan pörögtem, és közben megpróbáltam edzeni is, ezért nem aludtam túl sokat."

Hamilton egy nap késéssel érkezett Interlagosba Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

„Az utóbbi két napot viszont gyakorlatilag alvással töltöttem. Általában beérem négy-öt órával, de a rendszeres edzés mellett ennél többre van szükség. Elég energikus ember vagyok, de a mexikói verseny utáni héten elég sokat buliztam és ittam, aminek megvolt az eredménye."

Hamilton Austinban bebiztosította harmadik vb-címét, ám a következő hétvégén a Forma-1 mezőnye már Mexikóban versenyzett, ő pedig a sűrű időbeosztásába belezsúfolta az édesanyja 60. születésnapjára rendezett meglepetéspartit is. „Szerdán átmentem Mexikóba, aztán a következő csütörtökig minden nap dolgoztam" – magyarázta. „Utána jött az anyukám bulija, ahol kikészültem. Fantasztikusan sikerült, de vasárnap és hétfőn eléggé ki voltam nyúlva."

Noha a hét közepén arról pletykáltak, hogy Hamilton akár ki is hagyhatja a hétvégi Brazil Nagydíjat, ő azt állítja, ez meg sem fordult a fejében. Cáfolta azt is, hogy leeresztett volna a vb-cím megszerzése után. „Nico (Rosberg) keményen odateszi magát, mert nem akarja, hogy én győzzek, én viszont nem akarom, hogy ő győzzön, ezért a párharcunk semmit nem veszített az intenzitásából" – jelentette ki, bár azt mondta, „nem olyan izgatott" a téli szünet miatt, mint máskor.

„Örülök, hogy még van hátra két verseny, mert amikor vége a szezonnak, mindig alig várom, hogy újra autóba ülhessek. Minden pillanatát kiélvezem" – állította. „A télen nagyon elfoglalt leszek, rengeteg tervem van, és sokat kell majd edzenem is, mert az utóbbi hónapokban felszedtem pár kilót."

Rosberg tagadta, hogy rá akar játszani Hamilton megingására. „Nem olvasok monacói újságokat..." – felelte, amikor rákérdeztek, hogy mi a véleménye a balesetről. Korábbi csapattársa, Jenson Button viszont úgy érzi, Hamilton – aki nemrégiben „teljes értékű" versenyzőként írta le magát – kezd elszállni magától. „Egyre arrogánsabb" – mondta róla Button. „Egyikünk sem teljes értékű. Ha ugyanolyan autónk lenne, mint neki, le tudnánk győzni. Nagyon tehetséges, és szép munkát végez, de neki is vannak gyenge pontjai."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!