Vágólapra másolva!
A német pilóta a Q2 alapján bízott abban, hogy csodát tehet legalább az egyik Mercedes legyőzésével, de később nem tudta tartani velük a lépést. Holnap azért megpróbálja újra.

A két Ferrari foglalhatja el a Brazil Nagydíj 2. rajtsorát, miután Sebastian Vettel a 3. leggyorsabb volt, Kimi Räikkönent pedig az 5-ről a 4. helyre sorolják előre Valtteri Bottas büntetése miatt. Vettel elárulta, „imádta volna”, ha közelebb kerülhet az Ezüstnyilakhoz, de úgy véli, ennél többre ma képtelenek voltak. „A Q2-ben úgy tűnt, hogy kissé csökkent a hátrányunk, különösen Lewis (Hamiltonhoz) képest, de aztán láttam, hogy Nico (Rosbergnek) nem volt tiszta köre” – mondta.

„Ezután mindketten javítottak, és ez már kicsit sok volt nekünk. Rakétaként kell rajtolnunk, hogy a Mercedesek elé tudjunk kerülni, hiszen nem hosszú itt az út az első kanyarig” – tette hozzá a német pilóta. „A futamokon jobbak szoktunk lenni, mint az időmérőkön, elég közel ahhoz, hogy nyomást helyezzünk rájuk, és a stratégiával is játszadozhatunk. Interlagos őrült hely, itt soha nem tudni, mit hoz egy verseny. Holnap csodát akarunk tenni. Az esélyünk megvan, hinnünk kell benne.”

Vettel csodát tenne a Brazil Nagydíjon Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

A gyakran balszerencsével küzdő Kimi Räikkönennek ezúttal gondtalan napja volt, sőt Bottas is eltűnt az útjából, így köztük egy újabb ütközés valószínűsége csökkent, legalábbis a verseny elején. Räikkönen - aki egyetlen világbajnoki címét pont Interlagosban nyerte meg 2007-ben – elismerte, előrébb is végezhetett volna, de az eredmény ismeretében ennek nem tulajdonított jelentőséget, főleg, hogy még az időjárás is változhat a vasárnapi futam előtt.

„Nem hiszem, hogy az embernek lehet itt könnyű dolga, de ma nem volt rossz napunk. Az utolsó körömben megcsúsztam a 11-es kanyarban, és ez befolyásolta a kigyorsítást utána is. Nem volt ideális kör, időt is vesztettem, de ettől eltekintve az autó jól ment. Holnap megpróbálok jól rajtolni, és előrébb lépni. A balansz rendben volt, és az autó egészen jól viselkedett, de nyilvánvalóan nem volt elég gyors a Mercedesek legyőzéséhez” – összegzett a finn.

Vettel megint mókás kedvében volt

A négyszeres világbajnok az idén rendszeresen a Mercedes pilótáinak társaságában vesz részt az FIA sajtótájékoztatóin, és már többször próbálta megviccelni őket. A Sky Sports kérdésére elmondta: „Nem igazán szándékosan csinálom, ez a pillanat műve. Az idén többször is szűkszavúan viselkednek, ahogy a házaspárok is gyakran teszik. Néha túlságosan is, úgyhogy azt gondoltam, megpróbálok némi színt vinni a helyzetbe. Néha belefért egy-egy vicc” – mondta mosolyogva.

A német pilóta a Monacói Nagydíj után felháborodott, hogy a versenyektől elválaszthatatlannak hitt grid girlöket a Hercegségben férfi modellek váltották fel. Meglepődve értesült arról, hogy Brazíliában is visszatér az új szokás. „Nem lesznek grid girlök? Tényleg? Sztrájkolni fogok, ez sztrájkért kiált!” – közölte. Vettel viszont megnyugodhat, mert a lányok és a fiúk aránya ezúttal kiegyenlített lesz a rajtrácson, így elképzelhető, hogy az ő tábláját továbbra is egy hölgy tartja majd.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!