Vágólapra másolva!
Túljelentkezés van a jövő évi F1-es szezon utolsó két versenyzői ülésére, és a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója elismerte, még ők sem tudnak lépést tartani a horribilis árakkal.

Miután a Manor jövőre megszerezte a Mercedes erőforrásait, hirtelen igen vonzó lett a csődből visszarántott, de az idén még sereghajtó istálló két versenyzői ülése. A dinningtoni csapat 2015-ben Will Stevensszel, Roberto Merhivel és a szezon végén Merhi helyén Alexander Rossival állt fel a rajtrácsra, jövőre viszont az indonéz GP2-es pilóta, Rio Haryanto, és a Mercedes protezsáltja, Pascal Wehrlein is megszerezheti az indulás jogát.

Ehhez viszont mindenkinek pénzre van szüksége, és Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója kénytelen volt beismerni, hogy az általuk Wehrlein szponzorálására elkülönített körülbelül 4 millió euró „úgy tűnik, egyáltalán nem elég” ahhoz, hogy a DTM történetének legfiatalabb bajnoka számára ülést vásároljanak a Manornál. „Tönkreteszik az F1-et azok az összegek, amelyek a sajtóban keringenek és egy ülés megvételéhez szükségesek” – mondta az osztrák üzletember.

A Manor autói az idén maximum lekörözéskor találkoztak a Toro Rossókkal, jövőre akár meg is küzdhetnek velük Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Wolff elsősorban Haryanto 16 millió dolláros ajánlatára utalt, az indonéz pilóta a Jakarta Post szerint ennyi pénzt próbál összeszedni ahhoz, hogy elorozhassa a bebetonozottnak tűnő Stevens melletti ülést a lehetőségről szinte biztosan lemaradó, és tesztpilótai állást kereső Merhi, valamint Wehrlein és a meggyőző teljesítménnyel bemutatkozó Rossi elől. Az amerikai pilóta viszont szintén magabiztos hangnemű bejegyzéssel búcsúztatta honlapján az óévet.

„Ahogy e sorokat írom, a csapatom és én keményen dolgozunk a 2016-os éven, és már várjuk, hogy hamarosan izgalmas hírekről számolhassak be” – zárta posztját, néhány sorral előrébb pedig azt írta: „Megtiszteltetés volt az idén elindulni (az F1-ben), nagyon otthonosan éreztem magam az öt verseny során, és most azt tervezem, hogy felkészülök 2016-ra” – szólt. „Várom a lehetőséget, hogy még jobb eredményekkel szolgálhassak 2016-ban, és építhessek az F1 Amerikában tapasztalható lendületére.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!