Vágólapra másolva!
Bob Bell mellett a Toro Rosso két kulcsembere is Angliába igazol. A Manor befektetői először adják jelét annak, hogy a csődtől megmentett kis csapatból egyszer még lehet valami.

A korábban a Mercedes technikai igazgatójaként és a Renault megbízott csapatfőnökeként is dolgozó Bob Bell tanácsadóként a Manor munkáját fogja segíteni, jelentette be a dinningtoni istálló hétfőn. A márciusban a csőd széléről visszarántott kis csapat a Toro Rossótól is elcsábított két fontos szakembert: Luca Furbatto vezető tervező, Gianluca Pisanello pedig főmérnök lesz.

„Az idei szezon során arra fókuszálunk, hogy újjáépítsük a csapat alapjait, és fejlesszük a házon belüli lehetőségeinket” – jelentette ki John Booth, a Manor elnöke. „Miközben a 2015-ös szezon hátralévő része alatt optimalizáljuk a teljesítményünket, a figyelmünket már a történetünk következő fejezetére, 2016-ra és a további időszakra fordíthatjuk.”

Michael Schumacher, Fernando Alonso, Bob Bell és Jenson Button a 2005-ös San Marinói Nagydíj dobogóján. Bell közreműködött Alonso két világbajnoki címében is Forrás: AFP/Damien Meyer

Bell és a Toro Rosso szakembereinek leigazolása a Manor adósságainak rendezése óta az első jele annak, hogy a csapat befektetői a zsebükbe nyúltak. A brit mérnök az elmúlt hónapok során hasonló minőségben a Renault-nak is dolgozott, az ő nevéhez fűződik az a tanulmány, amely a Lotus csapat visszavásárlását javasolta a francia márkának.

Egyelőre nem tudni, hogy a párizsi központ milyen döntést hoz, és egy esetleges gyári csapatban lenne-e hely Bell számára. Tanácsadói megbízása utalhat arra is, hogy a Renault elhatározására vár, de az is lehetséges, hogy a francia gyár letett a csapatvásárlásról. Érdekes fejlemény az is, hogy a 2015-ben versenyképesnek bizonyuló STR10 kifejlesztésében fontos szerepet játszó mérnökök a Toro Rossótól nem a Red Bull vagy a Ferrari felé lépnek tovább.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!