Vágólapra másolva!
A német számított rá, hogy Ausztriában bekerülhet a Q3-ba, de Bottas legyőzésén ő is meglepődött. Pérez beragadt Alonso mögé, és a ritmust is nehezen találta.

A Force India csak a következő versenyen, Silverstone-ban fogja bevetni a nagy reményekkel várt B-specifikációjú autóját, de a jelenlegi verzióval is képesek jó eredményekre: a futamok többségén sikerül pontszerző helyen behozni legalább az egyik autójukat, az Osztrák Nagydíj időmérőjén pedig Nico Hülkenberg az 5. rajtkockát tudta megszerezni.

Hülkenberg sikeres időszakot tudhat maga mögött, hiszen a Kanadai Nagydíjon is pontot szerzett, majd a múlt hétvégén megnyerte a Le Mans-i 24 órás versenyt a Porsche színeiben. Mivel az osztrák pálya kedvez az autójuknak, Spielbergben is jó eredményre számított, de az időmérőn a saját várakozásait is felülmúlta.

„Azt tudtam, hogy bekerülhetek a legjobb tíz versenyző közé, de az 5. hely engem is meglepett" – nyilatkozta az edzés után a német, aki Valtteri Bottast is maga mögé utasította. „Kisebb csoda, hogy legyőztük az egyik Williamst."

Hülkenberget meglepte, milyen jó helyen végzett Forrás: AFP

Hülkenberg úgy véli, annak köszönheti a jó eredményét, hogy a spielbergi pálya - a montrealihoz hasonlóan – kedvez az autójuknak, és a gumikkal is jól tudtak bánni. „Ezen a pályán is sokat számít a motorerő, és mi ezen a területen jók vagyunk. A lágyabb gumik ráadásul sokkal jobban működnek az autónkon."

Pérez beragadt

A másik Force Indiával Sergio Pérez nem szerepelt fényesen: már a Q1-ben kiesett, és csak a 16. helyen végzett. „A Q1 vizes pályán kezdődött, majd viszonylag hamar slickekre váltottunk. Ilyen körülmények között nehéz volt felvenni a ritmust" – magyarázta a mexikói. „Az utolsó körömben ráadásul pont utolértem Fernando (Alonsót), és egy egész kört kellett mögötte töltenem. Ha közelebb mentem volna hozzá, túl sokat vesztettem volna a leszorítóerőből, ezért tartanom kellett a távolságot."

Pérez ettől függetlenül a pontszerző helyeket célozza meg vasárnap, és ebben segíthet neki, hogy az időmérőn előtte végző versenyzők közül Daniel Ricciardót, Danyiil Kvjatot és Alonsót is hátrasorolják.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!