Vágólapra másolva!
Élvezi a csatát Hamiltonnal, és biztos benne, hogy képes legyőzni a csapattársát. Szerinte nincs különösebb oka annak, hogy a szezon elején gyengébbnek tűnt nála.

A szezon elején úgy tűnt, Nico Rosberg az idén nem tudja tartani a lépést Lewis Hamiltonnal, ám azóta visszarázódott a tavalyi ritmusába, és az utóbbi öt versenyből – igaz, némi szerencsével – hármat megnyert. A Brit Nagydíjon azonban ismét vereséget szenvedett mercedeses csapattársától, amivel 17 pontra nőtt a hátránya.

Ez az idényből hátralévő tíz forduló alatt semmiképpen nem behozhatatlan, és Rosberg úgy érzi, még mindig reális esélye van a vb-címre. „Határozottan. Nagyon élvezem a harcot Lewisszal, és biztosra veszem, hogy képes vagyok a győzelemre, úgyhogy továbbra is hiszek magamban" – állította a Diario AS-nek.

Rosberg úgy véli, van esélye Hamilton ellen Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Rosberg szerint nem volt konkrét oka annak, hogy eleinte nem tudott formába lendülni. „Ezek csak fázisok. Semmit nem változtattam a módszereimen" – mondta. „Kicsit olyan ez, mint a kaszinóban a blackjack – az ember néha zsinórban hétszer nyer, máskor meg egyszer sem."

Habár a német versenyző az idén elvesztette tavalyi előnyét az időmérőkön, és kilenc alkalomból csak egyszer sikerült megszereznie a pole pozíciót, úgy véli, Hamiltonnak nincs jelentős előnye egy körön sem. „Kétségkívül nagyon erős" – ismerte el.

Ezt Rosberg tavaly a saját kárán tanulta meg, többek között a Hungaroringen is, ám azt nem gondolja, hogy vannak pályák, amelyek kifejezetten neki vagy a csapattársának kedveznek. „Nagyon közel vagyunk egymáshoz, és minden hétvégén van esélyem nyerni" – mondta. „Bármelyik pályán járunk, tudom, hogy ha jól csinálom a dolgomat, legyőzhetem őt."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!