Vágólapra másolva!
Lombardia tartomány engedélyt kapott a verseny támogatására, ezért úgy tűnik, meghosszabbíthatják a monzai pálya szerződését. Már az idei versenyen bejelenthetik az új megállapodást.

Úgy tűnik, fellélegezhetnek azok, akik az Olasz Nagydíj jövőjéért aggódtak, a legújabb hírek szerint ugyanis a monzai pálya megkapja a verseny megtartásához szükséges anyagi támogatást. A futam szervezői hónapok óta küzdöttek a nagydíj megtartásáért, hiszen a jelenlegi szerződésük 2016-ban lejár, és eddig nem sikerült megegyezniük Bernie Ecclestone-nal a folytatásról.

Az olaszok szerettek volna kedvezőbb anyagi feltételeket kiharcolni, Ecclestone azonban nem engedett, ezért sokáig úgy tűnt, az Olasz Nagydíj kimaradhat a versenynaptárból, vagy átkerülhet a San Marinói Nagydíj korábbi helyszínére, Imolába. A múlt héten azonban az olasz szenátus költségvetési bizottsága engedélyt adott Lombardia tartománynak arra, hogy jelentős összegekkel támogassák az Olasz Nagydíjat, ez pedig valószínűleg elég lesz a verseny megmentéséhez.

Úgy tűnik, Monzában 2016 után is lesz Olasz Nagydíj Forrás: AFP

„Ez nyilvánvalóan jó hír. Bízzunk benne, hogy meg is tudják valósítani, amiben reménykednek" – nyilatkozta Ecclestone az Autosportnak. „Örülünk ennek a hírnek, mert szeretnénk továbbra is Monzában versenyezni – viszont ugyanazokkal az anyagi feltételekkel, mint a többi európai helyszín esetében, hiszen nem tehetünk engedményeket."

A szervezők most abban reménykednek, hogy az új szerződést az idei Olasz Nagydíjig, tehát szeptember első hétvégéjéig sikerül tető alá hozni, és Lombardia kormányzója szerint erre komoly esély van.

„Egy adómentes befektetéssel már szeptember elejéig megegyezhetünk Ecclestone-nal" – nyilatkozta Roberto Maroni a Gazzetta dello Sportnak. „Ezen a héten találkozom Andrea Dall'Ortóval, a monzai verseny menedzsmentjének, a SIAS-nak az elnökével, és az a célunk, hogy augusztus végéig megkössük a szerződést Milánó és Monza polgármesterével. A nagydíjnak Monzában kell maradnia."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!