Vágólapra másolva!
Tudja, hogy az új csapatnál nem lesz könnyű dolga, de szerinte van alapja az optimizmusának. Úgy véli, nem okoz majd gondot, hogy egyéves kihagyás után tér vissza.

Esteban Gutiérrez két idényt versenyzett végig a Saubernél, majd miután a svájci istálló 2014 végén elküldte őt, a Ferrari tartalékversenyzője lett. 2016-ban visszatér a mezőnybe, a Ferrarival együttműködő új csapathoz, a Haashoz igazolt.

Noha a Forma-1-ben 2010-ben bemutatkozott három istálló – a HRT, a Caterham, és a Marussia – nem tudott elmozdulni a rajtrács végéről, sőt kettő már meg is szűnt közülük, Gutiérrez biztos benne, hogy a Haas jobb eredményekre lesz képes. Az első évben a pontszerzést tűzték ki célként, ami a mexikói szerint akár már az első versenyen reális lehet.

Gutiérrez felkészültnek érzi magát Forrás: Scuderia Ferrari

„Ez a célunk, a szezon elejétől kezdve" – nyilatkozta az USA Today-nek. „Ott akarunk lenni a legjobb tíz között. Óvatosnak kell lennünk az elvárásainkkal, de nagyon keményen dolgozunk azon, hogy a lehető legjobb autót építsük meg. Az első tesztig persze nem sokat tudhatunk."

Gutiérrez tisztában van vele, hogy egy új istállónak „merész cél" az azonnali pontszerzés, de szerinte nem szabad lejjebb adniuk. „Azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk. Szerintem eddig mindent jól csináltunk a felkészülés alatt, ezért mindenképpen ez lesz a célunk" – jelentette ki.

A 24 éves mexikói amiatt sem aggódik, hogy tavaly nem indulhatott a versenyeken. „A lehető legjobb módon készültem fel, a rendelkezéseimre álló eszközök segítségével" – mondta. „A lehetőségeimhez mérten ideális felkészülésben volt részem, ezért úgy gondolom, probléma nélkül visszatérhetek a versenyzéshez."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!