Vágólapra másolva!
A jövő hétvégi Spanyol Nagydíjon még nem, az utána következő tesztnapokon viszont élesben is bemutatkozhat a Renault továbbfejlesztett erőforrása, és a franciák további újításokkal is készülnek.

Az Orosz Nagydíjon megszerezte idei első pontjait a későn megkezdett átszervezés miatt küszködő Renault istálló, és a francia autógyártó csapata további előrelépést tervez elsősorban a Spanyol Nagydíj utáni tesztnapok kihasználásával. Várhatóan kipróbálják a Kanadára beígért, zsetonok felhasználásával továbbfejlesztett erőforrást, és a Motorsport.com azt is megtudta, hogy

a Red Bull is rögtön megkaphatja a tesztre az új változatot, ha sikerül belőle még egyet gyártani.

Nick Chester, a Renault karosszériafejlesztési vezetője elárulta, hogy új hátsó, és módosított első szárnyat is használnak majd a futamon, a teszten pedig új futóművet, aerodinamikai elemeket, átalakított hűtőrendszert is kipróbálnak majd, a tervek szerint Kevin Magnussen és Esteban Ocón segítségével.

A Renault-nak és a Red Bullnak is nagyon jól jönne az erősebb motor Forrás: AFP/Wang Zhao

A Renault – a Force Indiához hasonlóan - pénteken filmforgatást tartott Silverstone-ban, ahol egy 2012-es Lotus volánja mögött élesben is bevetették pilótanevelő programjuk egyik fiatal tagját, a kanadai Nicholas Latifit. A 20 esztendős versenyző az idén a GP2-ben szerepel, és pénteken az F1-es szuperlicenc egyik feltételét, a 300 kilométeres futásteljesítményt is maga mögött tudhatta, miután 140 kört megtett a pálya egyik változatán.

Miután a franciák Szergej Szirotkinnak már lehetőséget adtak az oroszországi első szabadedzés alkalmával, és hamarosan Ocón is tesztelhet, felmerült, hogy Latifi is autóba ülhet hazai versenyén, de szóvivője cáfolta, hogy ez megtörténik.

ahol csupán egy héttel később rendezik a GP2 harmadik fordulóját. Ez fontos időszak Nicholas számára, mert csak most kezdi első teljes idényét a GP2-ben, és jelenleg erre kell koncentrálnia. Nicholas a szezon később szakaszában legalább egyszer részt vesz majd egy első szabadedzésen, a Renault Sport tesztpilótai feladatainak részeként.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!