Vágólapra másolva!
Bottasszal az első kerékcserénél nyertek több pozíciót, Massának pedig a jó gumistratégia tette lehetővé, hogy a 18. helyről rajtolva pontot szerezzen.

A Williams Szocsiban megközelítette a Red Bullt a konstruktőri tabellán, de a Spanyol Nagydíjon rögtön le is szakadtak tőlük, mivel nem tudták tartani a tempójukat. Miközben Max Verstappen megnyerte a futamot, Daniel Ricciardo pedig 4. lett, a grove-i istálló egy 5. és egy 8. helyet tud felmutatni.

A jobb helyezés Valtteri Bottas nevéhez fűződik, akivel nem sok esemény történt a pályán. "A Mercedesek ütközésével kicsit szerencsénk volt, nyertünk vele két helyet. Utána csendes versenyem volt, alig történt valami" - nyilatkozta. "Szerintem a maximumot hoztuk ki a mai napból, elégedett vagyok, hogy sok pontot gyűjtöttünk. Tudtuk, hogy az autónk nem elég gyors ezen a hétvégén, de jó eredményt értünk el, ami pozitívum."

A Willams mérnöke, Rob Smedley elárulta, hogy az első etapban minden erejét mozgósítania kellett Bottasnak, hogy kivédje a nála korábban kereket cserélő vetélytársak támadását. "Az első etap végén arra kértük, nyomja keményen, nehogy (Carlos) Sainz és (Sergio) Pérez elénk vágjon. Már pont be akartuk hívni őt a bokszba, de végül a pályán tartottuk, ami remekül bevált, hiszen Valtteri nagyon erős tempót diktált" - mondta.

Massa javított az időmérős baki után. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP/Tom Gandolfini

Elégedett volt azzal is, amit Felipe Massának terveltek ki: a brazil az időmérőn egy időmenedzselési hiba következtében csak 18. lett.

Vasárnap viszont talpra állt, és a mezőny végéről előrejött a 8. helyre.

"Úgy gondolom, kiváló munkát végeztünk a stratégiájával, melyen kicsit módosítottunk menet közben. Három kiállást terveztünk eredetileg is, de változtattunk a gumitaktikán, hogy Felipének meglegyen a tempója az előzéshez, amikor szükséges. Megelőzte a McLareneket, és Pérezt is befogta, csak őt sajnos már nem tudta legyűrni a futam végén. Ezt vártuk Felipétől, és ő teljesítette is" - mondta Smedley.

A brazil úgy véli, "egyértelműen nagyon jó verseny"” futott. "Értékes pontokat szereztünk, a 18. helyről indulva végül 8. lettem" - értékelt. "Remélem, megmutathatjuk, hogy Monacóhoz már jobban passzol az autónk – ott az elmúlt két évben szenvedtünk" - tekintett előre a következő nagydíjra.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!