Vágólapra másolva!
Fernando Alonso szerint hasznos tapasztalatokat gyűjtöttek a jövő évi autóhoz Abu-Dzabiban a péntek tréningeken. Jenson Button úgy véli, a McLaren erősebb lesz a hétvégén, mint az előző futamokon.

Mivel Abu-Dzabiban a naplemente idején rendezik az időmérőt és a futamot, az első edzésen pedig teljesen eltérnek a körülmények ettől, a McLaren úgy döntött, hogy a világosban inkább kísérletezni fog.

"Minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy tesztelhessünk a következő évre a pályán. A lehető legtöbbet kell megtudnunk a konfigurációkról és az elvekről, amiket felhasználunk a jövő évi autóhoz - nyilatkozta Fernando Alonso. - Ma tényleg gyarapíthattuk az ismereteinket, főleg az első edzésen, mert akkor nem voltak olyan körülmények, mint amik az időmérőn és a futamon várnak majd ránk,

Alonso a pénteki edzésnapon. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A második tréningen a csapat pilótái a 11-12. helyet szerezték meg, a jobbik pozíció Alonsóé lett. "Pozitívan indult a hétvége, reméljük, hogy megtartjuk a lendületet a versenyre" - értékelte röviden az első edzésnapot a spanyol.

Csapattársának ellenben kijutott a problémákból: az első edzésen elromlott az ERS az autójában, és a McLarennek idő előtt be kellett szerelnie a futamra szánt motort. Button így a későbbi gyakorlásból is bukott félórát. "Bár gyötrelmes nap volt, úgy gondolom, hasznos dolgokat tanultunk a nap végére - mondta. - Úgy vélem, erősebbek lehetünk, mint az előző versenyeken."

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier hozzátette: a Button autójából kivett erőforrásban "nem szúrtunk ki meghibásodást egyik alkatrészben sem."

A valószínűleg utolsó F1-es nagydíját teljesítő Button egyébként azt a sisakfestést használja a hétvégén, amelyikkel 2009-ben megnyerte a világbajnokságot.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!