Hamilton még csak a pole megszerzésével foglalkozik

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes AMG Petronas, Abu-Dzabi Nagydíj
Mercedes AMG Petronas F1 Team's British driver Lewis Hamilton walks out of the garage after the second practice session as part of the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at the Yas Marina circuit on November 25, 2016. / AFP PHOTO / Karim Sahib
Vágólapra másolva!
A világbajnoki címvédő nagyszerűnek nevezte a kezdést Abu-Dzabiban, de egyelőre csak azzal foglalkozik, hogy az időmérőn legyőzze a szintén nagyon gyors Rosberget.

Vasárnap eldől az idei F1-es világbajnoki cím sorsa, ezért Lewis Hamilton és Nico Rosberg felkészülése a szokásosnál is nagyobb jelentőséggel bír. Mindkét pilóta sikerekkel a háta mögött érkezett Abu-Dzabiba, hiszen Hamilton és Rosberg is győzött már a fényűző pályán, ám az idén csak egyikük nyerhet. A brit pilótának az automatikusan nem elég a világbajnoki címhez, ellenfelének viszont igen.

Hamilton elmúlt napjait beárnyékolta, hogy elhunyt a McLaren korábbi orvosa, Aki Hintsa, akivel a wokingi csapat egykori versenyzője is szoros baráti kapcsolatot ápolt. A háromszoros világbajnok Hintsa emléke előtt tiszteleg a sisakfestésével, és a közelmúlt megpróbáltatásai után saját elmondása szerint „nagyszerű” napot töltött Abu-Dzabiban.

Hamilton vezet egyelőre - még több kép a galériában! Forrás: AFP/Karim Sahib

„Alapvetően minden simán ment, nem volt semmi gond. A 2. szabadedzésen az első etapom nem volt ideális, mert nem tudtam mért kört futni, de utána jó időt értem el. Nem volt tökéletes, éreztem, hogy hol hagytam időt a körben, de elég jó volt. Nagyon sokat dolgoztunk a rövid és a hosszú etapokon is, igen elégedett vagyok, mert jól felkészítettük az autót a holnapra.

Az elmúlt futamok sormintáját követve Rosberg ezúttal is kikapott Hamiltontól. Mindkét edzésen lassabb volt, de a különbség nem jelentős, így a német pilóta továbbra is hű maradhat ígéretéhez, ami szerint támadni fog a futamon, és a győzelemre hajt majd, holott Hamilton 1. helye esetén neki a dobogó további lépcsőfokai is elegendők.

Rosberg a bajnoki cím esélyese - galériával! Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Jól indult a hétvége, a balansz rögtön a megfelelő tartományban volt. Mindig érdekes, ahogy a forróságból hűvösebbre vált az idő a délutáni és az esti edzések között. Néha kalandos feladat alkalmazkodni ehhez, de az autónk jól működik mindkét helyzetben, alacsony és magas üzemanyagszinttel egyaránt.

Paddy Lowe, a Mercedes technikai csapatfőnöke „viszonylag jónak” nevezte az autók tempóját, de kiemelte, hogy vezetői hibák és a forgalom miatt pilótái nehezen futottak használható köröket az esti tréningen. Lowe kiemelte, hogy ma éjjel utoljára készítik fel az idei W07-es kódjelű autókat a versenyre, és elmondta, reméli, hogy úgy búcsúztathatják ezt a modellt, ahogy az megérdemli.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!