Vágólapra másolva!
Hízelgőnek tartja a dicséreteket, de igyekszik két lábbal a földön járni. Neki nem volt hőse gyerekkorában.

Max Verstappent a korábbi F1-es pilóta, Gerhard Berger Ayrton Sennához hasonlította a héten, holott korábban vonakodott bárkit is egy lapon említeni egykori csapattársával. A Mercedes és a Red Bull csapatfőnöke szintén szuperlatívuszokban beszélt a világbajnokságban a második szezonját futó pilótáról, akinek jólesnek az elismerő szavak.

Verstappen interlagosi teljesítménye sokak elismerését kivívta Forrás: Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

Egy interjúban viszont elmondta: nem akarja, hogy elszálljon a dicséretektől. "Nagyon kellemes, hogy mások ilyeneket mondanak, de nekem az a fontos, hogy magamra koncentráljak, és semlegesen kezeljem az észrevételeket. Mindig törekedni kell a fejlődésre és a magas szintű teljesítményre" - jelentette ki egy interjúban, amelyen a szurkolók kérdezhettek tőle Facebookon.

Elárulta, hogy gyerekkorában nem volt hőse a Forma-1-ben – még apja, Jos sem volt az a szemében. "Nagyon tiszteltem apámat, és azt, amit elért, de semmi több" - mondta. Az idősebb Verstappen 1994 és 2003 közt szerepelt a világbajnokságban, és a legjobb eredménye két 3. hely volt első szezonjából.

Verstappen megfogalmazott néhány egyszerűbb tanácsot is a Williams újoncának, Lance Strollnak, aki jövőre a mezőny legfiatalabb tagja lesz. "A lényeg, hogy magára koncentráljon, és nyugodt maradjon. Csak üljön be az autóba, kezdjen tanulni, megérteni a dolgokat. Nem úgy működik, hogy kapásból azt várjuk el tőle, hogy minél gyorsabban vezessen. Ehhez építkezni kell, meg kell szokni az autót" - nyilatkozta a holland.

Verstappen idény közben került át a Toro Rossótól a Red Bullhoz, amellyel a tabella 5. helyéig lépkedett előre. A szezonzáró előtt 5 ponttal van lemaradva az előtte álló Sebastian Vetteltől.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!