Vágólapra másolva!
Nem hibáztatja Nico Hülkenberget az ütközésért, amely után jó versenyt futott. Daniel Ricciardo utólag úgy érzi, jobban járt volna, ha lemásolja Max Verstappen stratégiáját.

Az Olasz Nagydíj után eltelt hat versenyen a Mercedes versenyzőin kívül csak a Red Bull pilótái állhattak dobogóra, de a szezonzárón Sebastian Vettel 3. helyével megszakadt a sorozat. Néhány körrel a cél előtt még Max Verstappen birtokolta a pozíciót, csakhogy a német a 16 körrel frissebb gumikon viszonylag könnyen elvette tőle.

"Normális, hogy akik kétszer cseréltek kereket, jobb állapotú gumikkal mennek (azoknál, akik csak egyszer állnak ki a bokszba), és keményebben tudnak támadni. Ez történt Seb esetében is. Úgy vélem, nagyon jó versenyt futottunk - értékelt Verstappen.

- magyarázta. - Ez volt a legtöbb, amit tehettem."

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A rajtnál ugyanis összekoccant Nico Hülkenberggel, és a megpördülésével visszaesett sereghajtónak, legalábbis átmenetileg. Később azzal tudott visszakapaszkodni az élbolyba, hogy a 21. körig elnyújtotta első etapját a szuperlágy gumin, s a mezőny nagy részével ellentétben csak egyszer állt be a bokszba. Az incidensért nem hibáztatta Hülkenberget.

"Nagyon jól rajtolt, és szerintem nem számított rá, hogy félig még mellette leszek. Így kanyarodott be, nekem meg nem maradt hely. Szerintem versenybaleset volt - mondta. - Nem vett észre. Próbáltam kikerülni, de nem sikerült. Nem hibáztatom."

Ricciardo szívesen másolta volna Verstappen stratégiáját

Hiába volt jobb pozícióban a rajt előtt és után csapattársánál, Daniel Ricciardo Verstappen mögött futott be egy pozícióval.

"A szuperlágy gumi egész jól működött. Noha a rajtnál vesztettünk egy pozíciót, tudtuk tartani az iramot a verseny elején. Láttuk, hogy az ultralágy keverékkel elkezdtek szenvedni a Ferrarik: Seb leszakadt tőlem, és észrevettem, hogy előttem Kimi is küszködik - mondta. - Utólag nézve, nekünk is tovább kellett volna mennünk a szuperlágyon, és csak egyszer kiállni a bokszba."

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP/Andrej Isakovic

"Közel álltunk hozzá, hogy az etap elnyújtásával beelőzzük (Räikkönent), de nem jártunk sikerrel, és amíg mögötte haladtunk, szenvedtünk, kinyírtuk a gumikat."

Ricciardo elárulta, hogy

a futam után egy doppingvizsgálatra is berángatták

– nemrég Jenson Button pont arra panaszkodott, hogy mostanában nincsenek, ugyanakkor a versenyzőknek így is előre meg kell adniuk a tartózkodási helyüket az esetleges ellenőrzések érdekében.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!