Új befektető mentheti meg az F1 sereghajtóját

Forma-1, Esteban Ocon, Manor Racing, Belga Nagydíj
OCON Esteban (fra) Manor Mercedes MRT 05 action during the 2016 Formula One World Championship, Belgium Grand Prix from August 26 to 28 in Spa -Francorchamps, Belgium - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
A Manor tulajdonosa elárulta, hogy megállapodott a csapat egy részének eladásáról. A Sauber feljavulása miatt kell új befektetőt keresni.

Az idei szezon első felének egyik üde színfoltja volt a tavaly még a csődből megmentett Manor, mivel Pascal Wehrlein révén pontot szereztek az Osztrák Nagydíjon, így a küszködő Sauber előtt a 10. helyen álltak a konstruktőri világbajnokságban. A Sauber viszont új tulajdonosának köszönhetően fejleszteni kezdett, így az alsóházban rendszeresen verni kezdték a Manort, majd a Brazil Nagydíjon Felipe Nasr révén 2 pontot is begyűjtöttek.

Ez mélyütés volt a Manornak, mert nem valószínű, hogy képesek visszaelőzni a Saubert, így sokkal kevesebb pénzhez jutnak majd, mintha legyőznék ellenfelüket. Stephen Fitzpatrick, a csapat tulajdonosa felismerte, hogy nem tudja fenntartani az istállót, ezért új befektető után nézett.

Esteban Ocon már biztosan távozik a csapattól, és valószínűleg Pascal Wehrlein is átigazol Forrás: DPPI media/Florent Gooden

„A konkrétumokról nem mondhatok sokat, de több befektetővel is egyeztettünk az elmúlt nagyjából 6 hónap alatt – árulta el. – Én már az elejétől elfogadtam, hogy az F1-ben a pénz egyenlő a teljesítménnyel, ezt mindig is világossá tettem. Ezért is nagyon

A brit üzletember leszögezte, hogy az ügylet feltételeiről megállapodott egy befektetővel, de az egyeztetések még nem zárultak le, ezért a részletekről nem mondott többet. Elismerte, hogy a brazíliai vereség nem jött jó a csapatnak, de nem is törte meg őket.

– tette hozzá. – Az én szempontomból elkeserítő, de nem váratlan, legalábbis nem meglepő” – mondta arról, hogy a Sauber visszaelőzte a Manort a pontversenyben.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!