A McLaren szponzora átpártol a Force Indiához

Forma-1, USA Nagydíj, Jenson Button, McLaren
BUTTON Jenson (gbr) Mclaren Honda MP4 31 action during the 2016 Formula One World Championship, United States of America Grand Prix from october 21 to 23 in Austin, Texas, USA - Photo Frederic Le Floch / DPPI.
Vágólapra másolva!
A Johnnie Walker logói jövőre még mindkét autón láthatóak lesznek.

Jövőre a McLarené mellett a Force India autóin is feltűnnek majd a Johnnie Walker logói, miután a whiskyt gyártó vállalat anyacége, a Diaego több évre szóló szerződést írt alá a silverstone-i istállóval – írja az Autosport.

A Diaego még 2005-ben, a McLaren szponzoraként szállt be a Forma-1-be, és a csapattal kötött megállapodását tavaly 2017 végéig meghosszabbította. Mivel azonban nemrég többségi részesedést szerzett a Force India tulajdonosa, Vijay Mallya alkoholos italokat forgalmazó korábbi cégében, a United Spiritsben, a hangsúlyt a következő években arra a csapatra helyezi át.

2017 után nem lesz Johnnie Walker a McLareneken Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

A Smirnoff márkája révén egyébként a Diaego már eddig is támogatta a Force Indiát, de jövőre a Johnnie Walkerrel fogják képviseltetni magukat, míg a McLarenekről 2017 után eltűnnek a logóik.

A McLarennél az utóbbi hetekben jelentős változások történnek: a csapat főnökét, Ron Dennist a tulajdonostársai távozásra kényszerítették a vállalat éléről, és kiderült, hogy nem maradhat Jost Capito sem, akit pedig csak az idén igazoltak le. Az új vezér, Zak Brown közben azt tűzte ki az egyik legfontosabb céljául, hogy szerezzen egy névadó szponzort a McLaren számára.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!