Vágólapra másolva!
Fogy a levegő Vijay Mallya körül, miután egy indiai bíróság elfogatóparancsot adott ki ellene, és felfüggesztették a diplomata útlevelét is. Majdnem 1,4 milliárd dollárnyi adóssága van.

Tovább folytatódik a hitelezők hajszája Vijay Mallya és a cégei által elnyelt hatalmas, csaknem 1,4 milliárd dolláros tartozás után. A Reuters tudósítása szerint egy indiai bíróságon

letartóztatási parancsot adtak ki az üzletember ellen,

aki március 2-án elhagyta hazáját, azóta ismeretlen helyen, valószínűleg az Egyesült Királyságban tartózkodik.

A legfrissebb eljárás azért indult, mert a pénzügyi visszaélések ellen fellépő Végrehajtó Igazgatóság (Enforcement Directorate) szerint Mallya UB Group nevű cége tengerentúli ingatlanokat vásárolt 65 millió dollár értékű hitelből, amelyet eredetileg a mára csődbe ment Kingfisher Airlines számára folyósítottak. Az UB Group „helytelennek” és „indokolatlannak” nevezte a vádakat.

Mallya egyre nagyobb bajba kerül Forrás: AFP/Mark Thompson

A bíróság azután adta ki az óvadékkal nem megváltható elfogatóparancsot, hogy az indiai kormány felfüggesztette Mallya diplomata útlevelét, amit be is vonnak, ha egy héten belül nem válaszol a vádakra.

Mallya nemrég ajánlatot tett arra, hogy visszafizeti a Kingfisher Airlines tartozásainak egy részét, de ezt a hitelező bankok nem fogadták el,

és azt követelik, hogy az egykori milliárdos személyesen jelenjen meg az indiai Legfelsőbb Bíróságon. Arról egyelőre nincs hír, hogy a helyzet mennyiben érintheti a Force India csapatot, amelynek Mallya az egyik tulajdonosa, és formálisan a csapatfőnöke is, de a napi szintű feladatokat elsősorban Bob Fernley csapatfőnök-helyettes intézi. Fernley még az előszezoni tesztek alatt elárulta, hogy Mallya először a Spanyol Nagydíjon kíván személyesen is részt venni, Bahreinben pedig azt mondta,

a silverstone-i csapat a tulajdonosok nélkül is működőképes.

„Vijay nehézségei közismertek, de mint minden mást is, szerintem ezt kissé túlreagálja a sajtó, különösen Indiában” – nyilatkozta két héttel ezelőtt. „Úgy gondolom, a kereskedelmi stábunk lehetővé teszi a Force India számára, hogy megálljon a lábán, miközben a tulajdonosok mindig készek segítséget nyújtani. Az elmúlt 9 év során ezt elsősorban Vijay tette meg, és ennyi ideig nem kis dolog mozgásban tartani egy Forma-1-es csapatot. Nem hinném, hogy a Force India miatt aggódni kellene.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!